Hoe De Tweede Kern Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Kern Aan Te Sluiten
Hoe De Tweede Kern Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Tweede Kern Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Tweede Kern Aan Te Sluiten
Video: Hoe opties door te rollen Langer wachten op winst of liever een zeker verlies 2024, April
Anonim

Soms moeten een of meer processorkernen worden uitgeschakeld om een bepaald programma uit te voeren. Het wordt ook gebruikt om de stabiliteit van het werk van anderen te controleren. Het probleem is dat als je Windows XP hebt geïnstalleerd, je de parameter mogelijk niet terug kunt krijgen.

Hoe de tweede kern aan te sluiten
Hoe de tweede kern aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - schijf met Windows Seven-besturingssysteem;
  • - vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de tweede processorkern hebt uitgeschakeld. Om dit te doen, start u Windows Taakbeheer door tegelijkertijd op de toetsen Alt + Ctrl + Delete te drukken en in het geopende venster naar het tabblad computersnelheid te gaan. Als de bovenste grafiek in tweeën of in delen is verdeeld die overeenkomen met het aantal kernen in uw processor, is er niets uitgeschakeld.

Stap 2

Als u de processorkern hebt uitgeschakeld met een speciaal geïnstalleerd programma van derden, probeer deze dan te gebruiken om deze in te schakelen. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat als u een werkende Windows XP hebt geïnstalleerd, het bijna onmogelijk is om de tweede kern met zijn hulp in te schakelen.

Stap 3

Installeer het besturingssysteem opnieuw op Windows Seven. Bewaar hiervoor alle gebruikersgegevens, logins, wachtwoorden, documenten op verwisselbare media of op een andere harde schijf. Start de computer vanaf de schijf, nadat u eerder de schijf met OS Windows Seven erin hebt geplaatst. Druk op Esc, stel het diskettestation in als het opstartapparaat met prioriteit.

Stap 4

Voer de installatie uit volgens de instructies van het setup-menu-item. U kunt het systeem installeren in plaats van Windows XP of Vista, of het als extra besturingssysteem op uw computer installeren. Als u de tweede optie kiest, is het niet nodig om uw lokale schijf te formatteren. Hiermee worden al uw aangepaste bestanden opgeslagen.

Stap 5

Na het installeren van Windows Seven zouden de instellingen naar standaard moeten zijn gewijzigd, voor het geval dat, controleer het in het BIOS. Om dit te doen, drukt u tijdens het laden van het besturingssysteem op de Delete-toets en gaat u met de pijltoetsen naar het CPU-gedeelte. Zoek de parameter die verantwoordelijk is voor de werking van de processorkernen en schakel deze in, indien deze zijn uitgeschakeld. U kunt dit ook zien door het apparaatbeheer van de computer te openen.

Aanbevolen: