Hoe De Tweede Schroef Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Schroef Aan Te Sluiten?
Hoe De Tweede Schroef Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Tweede Schroef Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Tweede Schroef Aan Te Sluiten?
Video: IEDEREEN HEEFT DIT NOG NIET GEZIEN! Handige tips voor alle gelegenheden! 2024, Mei
Anonim

Hoe ruim moderne harde schijven ook zijn, vroeg of laat blijken ze vol te zijn en dan wordt het noodzakelijk om een tweede schroef aan te sluiten - of beter gezegd, een harde schijf.

Hoe de tweede schroef aan te sluiten?
Hoe de tweede schroef aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Koppel de systeemeenheid los van de voeding en verwijder het zijpaneel van de behuizing door de bevestigingsschroeven los te draaien. Als uw harde schijf via een IDE-interface op het moederbord is aangesloten, gebruikt u een brede grijze 80-pins lintkabel met twee of drie connectoren. Via één connector wordt de lintkabel aangesloten op het moederbord, harde schijven of optische schijven worden aangesloten op de andere twee.

Stap 2

Op de harde schijf, aan de kant waar de interfacekabel en stroomconnectoren zijn aangesloten, bevindt zich een speciaal veld met meerdere contacten, waarvan er twee zijn verbonden door een jumper (jumper). Door verschillende contacten te sluiten, geef je aan het BIOS (Basic In-Out System) van de computer een indicatie welke rol aan deze harde schijf is toegewezen. Als u er een besturingssysteem op gaat installeren en het opstartbaar maakt, zet u de jumpers op de Master-positie. Als dit de tweede harde schijf is, en zijn bestemming is om een opslagplaats van informatie te worden, wijs dan de Slave-positie aan met jumpers. Er is een variant van de Cable Select-verbinding mogelijk, waarbij de bedrijfsmodus wordt bepaald door de kabel: het apparaat dat is aangesloten op de buitenste kabelconnector wordt toegewezen aan de Master en aan de middelste - aan de Slave. Voor een dergelijke verbinding is een speciale lus met een kabelmonster vereist. De contactoverbruggingscombinaties worden weergegeven op een sticker aan de bovenzijde van de harde schijf.

Stap 3

Inspecteer zorgvuldig de connectoren van de interfacekabel en de harde schijf - ze hebben "sleutels" om onjuiste aansluiting te voorkomen: er is een inkeping op de harde schijfconnector en een richel op de kabelconnector. Soms zijn kabels extra gemarkeerd: langs een van de zijkanten is een rode streep aangebracht. De lintkabel moet zo worden aangesloten dat de strip zich dichter bij de stroomconnector van de harde schijf bevindt. De lus is op dezelfde manier verbonden met het moederbord, rekening houdend met de "sleutels".

Stap 4

Sluit de voeding aan op de harde schijf. De bovenkant van de voedingsconnectoren van de kabel en de harde schijf zijn afgerond, zodat een verkeerde aansluiting niet mogelijk is. Zet de zijkap terug, sluit de computer aan op de voeding. Druk op de aan/uit-knop, ga na het eerste onderzoek van de hardware naar het BIOS en zorg ervoor dat het systeem de nieuwe harde schijf "ziet".

Stap 5

Na het laden van het besturingssysteem, indien nodig, partitioneert u de nieuwe harde schijf in logische stations en formatteert u deze.

Aanbevolen: