Hoe De Tweede Schijf Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Schijf Aan Te Zetten?
Hoe De Tweede Schijf Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Tweede Schijf Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Tweede Schijf Aan Te Zetten?
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om meerdere fysieke schijven tegelijk te gebruiken wanneer ze met een stationaire computer werken. Deze methode verbetert de mate van betrouwbaarheid, omdat het uitvallen van de harde schijf van het systeem niet zal leiden tot verlies van bestanden.

Hoe de tweede schijf aan te zetten?
Hoe de tweede schijf aan te zetten?

Noodzakelijk

set schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Onderzoek de technische kenmerken van het moederbord dat in uw computer wordt gebruikt. Open de behuizing van de systeemeenheid, nadat u deze eerder hebt losgekoppeld van de wisselstroomvoeding. Ontdek welke soorten harde schijven op het moederbord kunnen worden aangesloten.

Stap 2

Houd hiervoor rekening met de beschikbare connectoren. De meeste boards werken met IDE en SATA harde schijven. Schaf op basis van de ontvangen informatie een geschikte harde schijf aan. Vergeet niet het type stroom dat u wilt aansluiten aan te geven. Dit is erg belangrijk, omdat er overgangsmodellen zijn van SATA-harde schijven met IDE-voeding.

Stap 3

Vergeet niet dat u een harde schijf van een laptop op een stationaire computer kunt aansluiten. In dit geval hebben we het alleen over harde schijven met een SATA-interface. Als u deze harde schijf gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de montagebeugel verwijdert waarmee het apparaat in de mobiele computer is bevestigd.

Stap 4

Sluit de nieuwe harde schijf aan op het moederbord van de computer. Maak het apparaat stevig vast in het daarvoor bestemde compartiment. Zet uw computer aan en ga naar het BIOS-menu. Meestal wordt deze procedure uitgevoerd door op de Delete-toets te drukken.

Stap 5

Open het submenu Opstartopties. Controleer de opstartvolgorde van de harde schijven. In dit geval moet in de eerste plaats de harde schijf zijn waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Wijzig indien nodig de opstartprioriteit.

Stap 6

Sla uw nieuwe moederbordinstellingen op en start uw computer opnieuw op. Nadat het besturingssysteem is gestart, wacht u terwijl de nieuwe harde schijf wordt gedetecteerd. Open het menu "Deze computer" en controleer de beschikbaarheid van het apparaat. Formatteer de benodigde partities van de schijf als het systeem niet normaal kan werken met de harde schijf.

Aanbevolen: