Hoe De Ventilatorsnelheid Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatorsnelheid Te Veranderen?
Hoe De Ventilatorsnelheid Te Veranderen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Veranderen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Veranderen?
Video: wifi-afstandsbediening voor IR- en RF-codes Broadlink RM4C Pro, werk in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Speciale ventilatoren zijn geïnstalleerd in moderne desktop- en mobiele computers. Hun belangrijkste taak is het leveren van hoogwaardige koeling van alle belangrijke onderdelen van de pc. Om de koelers goed te laten werken, moeten ze worden geconfigureerd.

Hoe de ventilatorsnelheid te veranderen?
Hoe de ventilatorsnelheid te veranderen?

Noodzakelijk

Snelheid Fan-programma

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de koelers te optimaliseren met behulp van de standaard moederbordfuncties. Open het BIOS-menu nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart. Zoek het menu voor de ventilatorinstellingen. Activeer de optie Altijd ventilator. Dit geldt vooral bij het werken met mobiele computers, omdat: koelers worden vaak uitgeschakeld om de batterij te sparen.

Stap 2

Stel de rotatiesnelheden van de gewenste koelers in. Meestal moet u een getal invoeren dat het percentage is van de nominale snelheid tot de maximale snelheid. Sla de ventilatorinstellingen op en start de computer opnieuw op.

Stap 3

Heel vaak ontbreekt de functie voor het configureren van koelers in het BIOS-menu. In dergelijke situaties is het noodzakelijk om hulpprogramma's te gebruiken die werken met Windows-besturingssystemen. Installeer de SpeedFan-software. Open dit hulpprogramma en ga naar het tabblad Klok. Vouw het menu Moederbord uit en selecteer de fabrikant van het moederbord dat u gebruikt.

Stap 4

Ga naar het menu Uitlezingen en zoek de velden die de rotatiesnelheid van de koelers weergeven. Selecteer de rotatiesnelheid van elke koeler. Indien ingesteld op 100%, draaien de messen op maximale snelheid.

Stap 5

Als je de snelheid van de koelers hebt verlaagd, zorg er dan voor dat de apparaten waarop deze ventilatoren zijn aangesloten, niet oververhit raken. Open hiervoor het tabblad Grafieken en selecteer de parameter Temperaturen in de kolom Analyseren. Schakel de selectievakjes in van de apparaten waarvan u de temperatuurveranderingen wilt controleren.

Stap 6

Nadat u een toepassing heeft gestart die actief pc-bronnen gebruikt, minimaliseert u deze en bekijkt u de temperatuurgrafiek. Zorg ervoor dat tijdens het gebruik van alle apparaten hun temperatuur de toegestane limieten niet overschrijdt.

Aanbevolen: