Hoe De Ventilatorsnelheid Op Een Laptop Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatorsnelheid Op Een Laptop Te Verhogen
Hoe De Ventilatorsnelheid Op Een Laptop Te Verhogen

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Op Een Laptop Te Verhogen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2023, Januari-
Anonim

Het grootste probleem bij sommige laptopmodellen is de slechte kwaliteit van het koelsysteem. Dit komt meestal doordat ventilatoren op 30-50% van hun maximale vermogen draaien.

Hoe de ventilatorsnelheid op een laptop te verhogen
Hoe de ventilatorsnelheid op een laptop te verhogen

instructies:

Stap 1

Vaker wel dan niet werken laptopkoelers niet op volle capaciteit. Dit komt omdat het systeem batterijvermogen bespaart door het aan belangrijkere apparaten te besteden. Als u denkt dat de temperatuur van bepaalde apparatuur hoger is dan de norm, verhoog dan zelf de rotatiesnelheid van de messen. Installeer de SpeedFan-software. Voer deze applicatie uit.

Stap 2

Bestudeer eerst de temperatuurmetingen. Zoek een apparaat dat heter is dan normaal. Druk meerdere keren op de pijl "Omhoog" tegenover de naam van de koeler die op deze apparatuur is geïnstalleerd. Wacht tot een stabiele temperatuur is ingesteld voor het gegeven toerental van de koelbladen. Minimaliseer het programmavenster, maar sluit het niet.

Stap 3

Als u met dit hulpprogramma de parameters van de ventilatoren niet kunt wijzigen, gebruikt u het AMD OverDrive-programma. Het is beter om het te gebruiken bij het werken met een laptop met een AMD-processor. Ga na het laden van het hoofdmenu van het programma naar het item Fan Control in het submenu Performance Control. Verplaats de schuifregelaars onder de afbeeldingen van alle koelers naar 100%. Klik op de knop Toepassen om de opgegeven parameters toe te passen.

Stap 4

Klik op de knop Voorkeuren en selecteer Instellingen. Activeer in het geopende menu het item Mijn laatste instellingen toepassen door het vakje ernaast aan te vinken. Dit is nodig om het programma automatisch de opgegeven instellingen te laten laden na het inschakelen van de laptop. Klik op OK en sluit het OverDrive-programma.

Stap 5

Gebruik je een laptop met een Intel-processor, gebruik dan het programma Riva Tuner om de rotatiesnelheid van de ventilatorbladen aan te passen. Voer soortgelijke handelingen uit, waarbij u de ventilatorsnelheid verhoogt tot de vereiste waarden. Bedenk dat deze apparaten bij intensief werk veel energie verbruiken.

Populair per onderwerp