Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?
Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Te Verlagen?
Video: Dit is kunst, muts! | Boze man 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om de snelheid van de koeler te verlagen. Een sterke ventilatorrotatie kan worden veroorzaakt door een storing van de ventilator of oververhitting van de processor, of mogelijk door onjuiste instellingen.

koeler
koeler

instructies:

Stap 1

De meest voorkomende reden voor oververhitting van de koeler is oververhitting van de processor. Feit is dat als de processor niet voldoende koeling krijgt, de koeler vele malen sneller moet werken dan zijn normale snelheid. In de regel is dit te wijten aan het feit dat koelpasta lange tijd niet op de processor is aangebracht. Om het aan te brengen is het noodzakelijk om de koeler te verwijderen, voorzichtig de oude laag koelpasta te verwijderen en een nieuwe aan te brengen. Indien u dergelijke ervaring niet heeft, is het raadzaam gebruik te maken van de diensten van een computerspecialist.

Stap 2

Soms worden de sterke prestaties van een koeler veroorzaakt door zijn technische tekortkomingen. Het feit is dat in de omstandigheden van een budget of kantoor "assemblage" van een computer, de geleverde koelers van zeer lage kwaliteit zijn. Snelle uitval kan worden veroorzaakt door bedrijfstijd, ze slijten snel. Deze koelers moeten vaak genoeg worden schoongemaakt en gesmeerd om ze te onderhouden. Maar het is het beste om ze te vervangen door een meer geavanceerd model.

Stap 3

De koelersnelheid kan softwarematig worden geregeld. Bijvoorbeeld met behulp van speciale hulpprogramma's en soms BIOS. De eenvoudigste manier om dit te doen is via het Everest-programma. In de instelmodus moet u het toerental bewaken en stoppen bij de vereiste. Als de koeler echter zwak is, zal dit niet altijd helpen, omdat door overbelasting van de computer of oververhitting van de processor de snelheid toch zal toenemen.

Stap 4

De meest effectieve oplossing voor het probleem is vervanging. Als je een nieuwe koeler van Zalman installeert, dan zouden er geen problemen moeten zijn met de snelheid. En zelfs als ze dat doen, leent dergelijke apparatuur zich beter voor afstemming dan andere koelers (vooral goedkope modellen). Het wordt ook aanbevolen om een extra koelsysteem aan de achterkant van de computer te installeren om de systeemprestaties te verbeteren en oververhitting van andere computercomponenten (behalve de processor) te voorkomen.

Aanbevolen: