Hoe De Ventilatorsnelheid Van Een Grafische Kaart Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatorsnelheid Van Een Grafische Kaart Te Verhogen?
Hoe De Ventilatorsnelheid Van Een Grafische Kaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Van Een Grafische Kaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Ventilatorsnelheid Van Een Grafische Kaart Te Verhogen?
Video: Toepassingen van Lorentzkracht 2 uurs 2024, Mei
Anonim

Om oververhitting en daaropvolgende schade aan afzonderlijke delen van de computer te voorkomen, is het noodzakelijk om de ventilatorsnelheid te verhogen of dit apparaat te vervangen door een krachtiger analoog. Probeer in ieder geval eerst het probleem programmatisch op te lossen.

Hoe de ventilatorsnelheid van een grafische kaart te verhogen?
Hoe de ventilatorsnelheid van een grafische kaart te verhogen?

Noodzakelijk

  • - AMD-overdrive;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Als deze computer een AMD CPU heeft, ga dan naar www.ati.com en download daar AMD OverDrive. Installeer de gedownloade applicatie en start uw computer opnieuw op

Stap 2

Start AMD OverDrive. Wacht tot de scan van uw computer is voltooid. Ga nu naar het Fan Control-menu in de linkerkolom van het werkvenster van het programma. Gebruik de schuifregelaars om de rotatiesnelheid van de gewenste ventilator te verhogen. Klik op de knop Toepassen om de wijzigingen toe te passen.

Stap 3

Open nu het menu Voorkeuren in de linkerbovenhoek van het hoofdprogrammavenster. Ga naar Instellingen. Zoek de optie Mijn laatste instellingen toepassen wanneer het systeem opstart en vink het vakje ernaast aan. Sluit het programma.

Stap 4

Als op uw computer een Intel-processor is geïnstalleerd, gebruikt u het SpeedFan-programma. Download en installeer dit hulpprogramma. Start SpeedFan en open het menu Configureren. Selecteer nu het tabblad Opties en selecteer Russisch in het menu Taal.

Stap 5

Ga terug naar het tabblad 'Metrieken'. Het centrale deel van het geopende venster bevat informatie over de ventilatoren en de apparaten waarop ze zijn aangesloten. Hieronder staan de aantallen van de ventilatoren en hun snelheid in procenten. Als u het toerental van een of meer ventilatoren moet wijzigen, drukt u meerdere keren op de pijl omhoog.

Stap 6

Wacht nu een tijdje en zorg ervoor dat de temperatuur van de videokaart waarop de geselecteerde ventilator is aangesloten, is gedaald tot normaal. Voer elke toepassing uit die een grote hoeveelheid grafische kaartbronnen zal verbruiken.

Stap 7

Sluit na ongeveer 10-20 minuten het programma en open SpeedFan. Zorg ervoor dat de temperatuur binnen het acceptabele bereik ligt. Vervang anders de koeler van de videokaart door een krachtigere analoog.

Aanbevolen: