Hoe Een Opstartschijf Te Knippen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Opstartschijf Te Knippen?
Hoe Een Opstartschijf Te Knippen?

Video: Hoe Een Opstartschijf Te Knippen?

Video: Hoe Een Opstartschijf Te Knippen?
Video: Nieuwe Harde schrijf word niet erkend in Windows 10 of gebruikt harde schrijf in ander formaat 2024, Mei
Anonim

Elke pc-gebruiker is minstens één keer geconfronteerd met de noodzaak om het besturingssysteem te installeren met behulp van een opstartschijf. Deze schijven zijn ook handig wanneer de computer is geïnfecteerd met een virus en niet kan opstarten vanaf de harde schijf. Een opstartschijf is een verwisselbaar medium waarmee de computer rechtstreeks vanaf de schijf kan opstarten dankzij de aanwezigheid van een speciale opstartsector.

Hoe een opstartschijf te knippen?
Hoe een opstartschijf te knippen?

Noodzakelijk

  • - WinImage of Norton Disk Editor;
  • - Nero of Alcohol 120% of UltraISO.

instructies:

Stap 1

Configureer eerst het BIOS van uw computer om te starten vanaf een opstartbare cd/dvd. Ga hiervoor naar de instellingen (wanneer de computer opstart, drukt u op de bijbehorende toets, waarvan de naam onderaan het scherm wordt weergegeven). Geef in de regel First Boot Device van de Boot-instelling uw cd-dvd-station op. Selecteer uw harde schijf als parameter voor Second Boot Device.

Stap 2

Download een opstartkopie van het systeem of de toepassing die u op schijf wilt branden. U kunt zelf een afbeelding maken met het juiste hulpprogramma - Norton Disk Editor of WinImage. Download en installeer het programma dat u leuk vindt, voer het uit en voeg de benodigde bestanden toe aan het venster en klik vervolgens op de knop "Afbeelding maken".

Stap 3

Installeer het Nero-programma. Start het hulpprogramma Nero Burning Rom en klik op Bestand -> Nieuwe compilatie maken. Selecteer in het venster dat verschijnt CD-ROM (boot) of DVD (boot). Ga naar het tabblad Downloaden.

Stap 4

Selecteer "Beeldbestand". Specificeer het pad naar het voltooide.iso- of.nrg-bestand dat op uw harde schijf is opgeslagen en klik vervolgens op de knop "Nieuw".

Stap 5

Voeg indien nodig extra bestanden toe aan de opstartschijf, druk vervolgens op de knop "Branden" en wacht tot het proces is voltooid. Plaats ten slotte de schijf opnieuw in het station en start uw computer opnieuw op.

Stap 6

Om een opstartbare image te branden, kunt u de hulpprogramma's Alcohol 120% en UltraISO gebruiken. Deze programma's hebben een intuïtieve interface en helpen u automatisch alle parameters in te stellen voor het branden van een opstartbare schijf. Klik met de rechtermuisknop op de gedownloade of gemaakte afbeelding en selecteer "Openen met …", waarbij u het hulpprogramma selecteert dat wordt gebruikt voor het schrijven. Maak in het venster dat verschijnt de juiste instellingen en klik op "Branden" of "Branden". Nadat u klaar bent met opnemen, kunt u uw gemaakte opstartschijf gebruiken.

Aanbevolen: