Hoe De Opstartschijf Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartschijf Te Veranderen
Hoe De Opstartschijf Te Veranderen

Video: Hoe De Opstartschijf Te Veranderen

Video: How to restart in between disks and how to set default startup disk on a Mac 2022, November
Anonim

Onmiddellijk na het inschakelen van de computer draagt ​​de processor de controle over aan het basisinvoer-/uitvoersysteem (BIOS), dat in het permanente geheugen is geschreven. Aan het einde van de gezondheidscontrole van het apparaat scant het achtereenvolgens de beschikbare schijven om de bootloader van het besturingssysteem te detecteren. Verdere controle zal worden overgedragen aan de eerst gevonden schijf met de bootloader, en deze zal als opstartbaar worden beschouwd. Dus om de opstartschijf te wijzigen, is het vaak voldoende om deze eerst in de BIOS polling-wachtrij te plaatsen.

Hoe de opstartschijf te veranderen
Hoe de opstartschijf te veranderen

instructies:

Stap 1

Om de opstartschijf te wijzigen, moet u eerst naar het paneel gaan voor het wijzigen van de BIOS-instellingen (Basic Input / Output System - "Basic input / output system"). Om dit te doen, drukt u na het inschakelen van de computer, zelfs voordat de regels met rapporten over de apparaatcontroles op het scherm verschijnen, op de Delete-toets (voor Award BIOS) of F2 (voor Phoenix en AMI BIOS). Gewoonlijk verschijnt de toegewezen sleutelinformatie onder aan het beeldscherm.

Stap 2

Afhankelijk van de fabrikant en de BIOS-versie kan het pad naar de vereiste instellingen voor de pollingvolgorde van het apparaat verschillen. In sommige gevallen moet u het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies selecteren en de waarde wijzigen van de instelling First Boot Device (bijvoorbeeld in AMI BIOS 1.45, Phoenix AWARD BIOS 6.0). Anderen hebben een aparte sectie genaamd Boot (bijvoorbeeld in AMI BIOS 2.54) en dezelfde First Boot Device-instelling is daarin geplaatst. In elk geval zullen de betekenis en het doel van secties en variabelen vergelijkbaar zijn.

Stap 3

Nadat u de volgorde van het pollen van de schijven van de computer hebt gewijzigd, moet u het BIOS-instellingenpaneel verlaten. Dit doet u door het juiste menu-item te selecteren. De vraag over het opslaan van de aangebrachte wijzigingen zal worden gesteld bij het afsluiten. Om de afstemmingsresultaten op te slaan, moet u bevestigend antwoorden.

Stap 4

In sommige BIOS-versies is het mogelijk om de opstartschijf te wijzigen zonder de instellingen te wijzigen. Om dit te doen, drukt u tijdens het opstartproces op F11 (in AMI BIOS 1.45) - de bijbehorende prompt staat onderaan het scherm. Als gevolg hiervan krijgt u een menu met beschikbare schijven om te laden, waarin u een keuze moet maken. Dit is echter een eenmalige oplossing. Dus bij de volgende keer opstarten, selecteert het BIOS de opstartschijf in de volgorde die is opgegeven in de instellingen.

Populair per onderwerp