Gegevensbescherming. Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Inhoudsopgave:

Gegevensbescherming. Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten
Gegevensbescherming. Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Video: Gegevensbescherming. Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten

Video: Gegevensbescherming. Een Wachtwoord Op Een USB-flashstation Zetten
Video: Tech Tip: How to set a password on a USB stick 2024, April
Anonim

Een USB-flashstation is een zeer handig hulpmiddel voor opslag en gegevensoverdracht dat kan worden aangesloten op elk apparaat met een USB-poort. Helaas kunnen de gegevens die erop zijn opgeslagen, vanwege de draagbaarheid van deze tool gemakkelijk worden aangetast, wat betekent dat deze moet worden beschermd.

Gegevensbescherming. Een wachtwoord op een USB-flashstation zetten
Gegevensbescherming. Een wachtwoord op een USB-flashstation zetten

Allereerst moet worden opgemerkt dat u helaas geen wachtwoord kunt instellen voor de gehele USB-stick. Om een wachtwoord in te stellen voor een fragment dat op een USB-stick is opgeslagen, heeft u speciale software nodig.

Standaard gereedschap

Als u bijvoorbeeld niet de hele USB-stick volledig hoeft te beveiligen en alleen enkele bestanden met een wachtwoord hoeft te vergrendelen, kunt u dit eenvoudig doen door eenvoudig een wachtwoord in te stellen in het item "Beveiliging" (klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer "Eigenschappen"). Bovendien kunt u met sommige programma's, zoals Microsoft Word, Excel en andere, met hun hulp een wachtwoord voor een bestand instellen. Ga hiervoor naar het tabblad "Service" en selecteer "Opties" in het vervolgkeuzemenu. In het menu "Beveiliging" kunt u een wachtwoord instellen voor: het starten van een document of het delen ervan (inclusief kopiëren, verplaatsen, enz.).

Speciale software

Uiteraard kunt u naast de standaard Windows-besturingssysteemtools en hulpprogramma's ook gebruikmaken van de mogelijkheden van andere software. Met het Rohos Mini Drive-programma kunt u bijvoorbeeld zelfs zonder beheerdersrechten werken. De gratis versie van dit programma is gemakkelijk te vinden op internet. Hiermee kan de gebruiker een gecodeerd wachtwoord of zelfs een verborgen partitie tot 2 GB groot maken. Om met het programma te kunnen werken, volstaat het om het te downloaden en naar een USB-stick te kopiëren. Klik daarna op de snelkoppeling en selecteer een van de volgende opties: Encrypt USB Drive (stel een wachtwoord in) of Hide Folder (verberg de map).

Er is nog een andere zeer goede analoog - het USB Safeguard-programma. Het is, evenals in het geval van de vorige software, een draagbare applicatie (vereist geen beheerdersrechten), dat wil zeggen dat het voldoende is om het te downloaden en naar een USB-flashstation te kopiëren. Dit programma is nog gemakkelijker om mee te werken dan het vorige. Nadat u het naar een USB-flashstation hebt gekopieerd en uitgevoerd, verschijnt er een venster waarin u het wachtwoord voor uw station kunt invoeren. Om toegang te krijgen tot de bestanden, klikt u erop en voert u het wachtwoord in dat u eerder hebt gemaakt. Omdat het programma het opnieuw instelt na het invoeren van het wachtwoord, kunt u bovendien elke keer nieuwe instellen, waardoor de veiligheid en vertrouwelijkheid van uw gegevens wordt verhoogd.

Zo blijkt dat elke gebruiker desgewenst zichzelf en zijn gegevens eenvoudig kan beveiligen door middel van speciale programma's die een wachtwoord op een USB-stick zetten.

Aanbevolen: