Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Zetten
Video: How to set password on Laptop || Computer || Windows 10|| How To Change Password In Windows 10, 2020 2024, April
Anonim

Een wachtwoord dat op een computer is ingesteld, kan helpen beschermen tegen gebruik in afwezigheid van de eigenaar, onderdeel worden van uitgebreide informatiebeveiliging en helpen bij het beschermen van gegevens.

Hoe een wachtwoord op een computer te zetten
Hoe een wachtwoord op een computer te zetten

instructies:

Stap 1

Houd de Del-toets ingedrukt terwijl u de computer aanzet. Op de meeste computers is zij het die verantwoordelijk is voor het laden van het BIOS-instellingensysteem. Als u op deze toets drukt, gaat de computer niet naar het BIOS, dan kunt u proberen hiervoor de toetsen "Esc", "F1" of "F11" te gebruiken.

Stap 2

Nadat u het BIOS heeft geladen, moet u een wachtwoord instellen dat de computer nodig heeft wanneer u de computer aanzet voor de volgende keer opstarten. Kies het menupunt "Gebruikerswachtwoord instellen". Het systeem zal u vragen om het wachtwoord dat zal worden gebruikt, dubbel in te voeren. Het wachtwoord is standaard ingesteld om toegang te krijgen tot de BIOS-instellingen en niet om het systeem op te starten. Om ervoor te zorgen dat de computer een wachtwoord vereist voor het opstarten, wijzigt u in het gedeelte "Geavanceerde BIOS-functies" het item "Wachtwoordcontrole" van de "BIOS"-waarde in de "Systeem"-waarde. Druk na het wijzigen van deze parameter op "F10". Wanneer het systeem u vraagt om de gewijzigde gegevens op te slaan, drukt u op de "Y"-toets en verlaat u de BIOS-instellingen door op de Enter-toets te drukken. De computer zal opnieuw opstarten. Bij de volgende keer opstarten wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren dat u hebt ingesteld.

Aanbevolen: