Hoe Een Wachtwoord Op Een Excel-document Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Excel-document Te Zetten
Hoe Een Wachtwoord Op Een Excel-document Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Excel-document Te Zetten

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Excel-document Te Zetten
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, April
Anonim

In Excel-spreadsheets worden vaak diverse financiële berekeningen gemaakt. Het is hoogst onwenselijk dat deze informatie derden bereikt. Daarom wordt het noodzakelijk om een wachtwoord in te stellen voor Excel-documenten. Dit kan via het programma zelf.

Hoe een wachtwoord op een Excel-document te zetten
Hoe een wachtwoord op een Excel-document te zetten

Het is nodig

PC, Excel 2003, spreadsheetvaardigheden

instructies:

Stap 1

Download het Excel 2003-spreadsheetprogramma (veruit de meest populaire versie). Maak de gewenste tabel en maak er berekeningen in door deze in te vullen. U kunt eenvoudig een kant-en-klaar Excel-bestand openen met daarin een kant-en-klare tabel. Bestanden die met dit programma zijn gemaakt, hebben de extensie.xls.

Stap 2

Nadat het bestand is geopend, begint u met het maken van een wachtwoord. Volg hiervoor deze stappen: • zoek in het menu, in het bovenste deel van het venster, het item "Service" en klik erop met de linkermuisknop;

• zoek en klik in het submenu dat opent de regel "Parameters", waardoor een venster wordt geopend;

• zoek in het bovenste deel van het venster het tabblad "Beveiliging" en klik erop met de linkermuisknop;

• stel in de sectie "Instellingen voor bestandscodering voor dit boek" een wachtwoord in en door op de knop te klikken, selecteert u bovendien het type codering, het wordt aanbevolen om de standaardcodering te behouden;

• klik op de knop "Ok" onderaan het venster en bevestig vervolgens het geselecteerde wachtwoord opnieuw in het kleine venster dat verschijnt.

Stap 3

De volgende keer dat u het bestand opent, verschijnt er een venster op het scherm waarin u wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren. Als de set ingevoerde tekens niet overeenkomt met de set die is ingevoerd bij het instellen van het wachtwoord, wordt het bestand niet geopend.

Stap 4

Op dezelfde manier kunt u het tabelbestand beschermen tegen wijzigingen. Stel in dat geval het wachtwoord in in het gedeelte 'Opties voor delen voor dit boek'. In dit geval kan iemand die het wachtwoord niet kent de inhoud van het bestand bekijken, maar niet wijzigen. U kunt het bestand ook aanbevelen om alleen te lezen en elektronische handtekeningen in te voeren.

Stap 5

Wees bij het instellen van een wachtwoord uiterst voorzichtig als u per ongeluk op de Caps Lock-toets drukt of de taallay-out van het toetsenbord verandert; er kan een ander wachtwoord worden ingevoerd.

Aanbevolen: