Een Wachtwoord Op Een Map In Windows Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Map In Windows Zetten
Een Wachtwoord Op Een Map In Windows Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Map In Windows Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Map In Windows Zetten
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

Vroeg of laat hebben sommige mensen hun eigen geheimen. En iemand probeert ze voor zichzelf te houden, "verborgen" voor nieuwsgierige blikken, een plek: voor iemand zijn het de pagina's van boeken, voor iemand een notitieboekje, en iemand bewaart zijn geheimen in bestanden en mappen die met een wachtwoord zijn beveiligd. Hiervoor kunt u speciale softwaretools gebruiken.

Een wachtwoord op een map in Windows zetten
Een wachtwoord op een map in Windows zetten

Noodzakelijk

DirLock-software

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem Windows XP biedt de breedste mogelijkheden om met bestanden en mappen te werken, maar de distributie vond geen programma om geheime mappen te verbergen. In plaats daarvan kunt u meerdere accounts maken en documenten opslaan in een "thuismap", waarvan de inhoud alleen beschikbaar is voor de gebruiker die eigenaar is van het wachtwoord.

Stap 2

Voor deze doeleinden kunt u speciale programma's gebruiken, bijvoorbeeld DirLock. Deze software is helemaal gratis, d.w.z. het hulpprogramma kan eenvoudig van internet worden gedownload. Nadat u het programma naar uw computer hebt gedownload, moet u het installeren. Gebruik de aanwijzingen van de "Program Setup Wizard" voor een snelle installatie.

Stap 3

Om het programma te starten, hoeft u niet op de snelkoppeling te klikken; door middel van dit hulpprogramma verschijnt het item Vergrendelen / ontgrendelen in het contextmenu van de Verkenner. Probeer te experimenteren met een willekeurige map op uw harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde map, selecteer Vergrendelen / Ontgrendelen in het contextmenu.

Stap 4

Er verschijnt een klein venster voor u, waarin u het wachtwoord moet invoeren en bevestigen, d.w.z. het moet twee keer worden ingevoerd. Druk op de vergrendelknop om het wachtwoord voor de map te voltooien. Probeer de map te openen door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop - er verschijnt een venster op het scherm met een waarschuwing over het beperken van de toegang tot deze map.

Stap 5

Als u de toegang tot de map niet alleen wilt beperken, maar ook wilt verbergen, herhaalt u de procedure opnieuw. Voer het wachtwoord met de bevestiging in het geopende venster in, vink het vakje naast Verbergen aan en klik op de knop Vergrendelen. Uw map zal nu uit het Verkenner-venster verdwijnen. Het kan alleen worden hersteld via het programmavenster, dat kan worden gestart vanuit het menu "Start" (sectie "Alle programma's").

Aanbevolen: