Hoe Een Trein Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trein Te Solderen?
Hoe Een Trein Te Solderen?

Video: Hoe Een Trein Te Solderen?

Video: Hoe Een Trein Te Solderen?
Video: Waterleiding solderen | Leidingen | How to met GAMMA 2024, Mei
Anonim

Veel moderne elektronische huishoudelijke apparaten gebruiken flexibele meeraderige stompen die afzonderlijke beweegbare en stationaire componenten van het apparaat ten opzichte van elkaar verbinden. Vaak zijn deze treinen gescheurd. Dit gebeurt in de regel op plaatsen waar de lus is gebogen. De bruikbaarheid van een dergelijke lus kan worden hersteld.

Hoe een trein te solderen?
Hoe een trein te solderen?

Noodzakelijk

  • - dunne massieve isolatieplaat (bij voorkeur polyamide (kapton));
  • - lijm "moment";
  • - alcoholische dranken;
  • - booghars;
  • - een soldeerbout met een vermogen van 10 - 15 watt;
  • - pincet;
  • - schoolmicroscoop;
  • - scalpel;
  • - gelakte draad met een diameter van 0,15 mm;
  • - borstel;
  • - laagsmeltend tinsoldeer;
  • - zijknippers.

instructies:

Stap 1

Bereid een alcohol-harsvloeimiddel voor voordat u de lus repareert. Om dit te doen, vermaal je wat hars tot een poeder. Los de hars op in alcohol in de verhouding van 1 gram hars op 6 gram alcohol. Zorg ervoor dat de hars volledig is opgelost terwijl u de alcohol roert.

Stap 2

Lijm het beschadigde gedeelte van de kabel met "moment" lijm op de isolatieplaat. Deze plaat zorgt voor mechanische stijfheid in het beschadigde gebied en zal in de toekomst niet toelaten dat de trein op dezelfde plaats breekt.

Stap 3

Leg het beschadigde deel van het lint onder een schoolmicroscoop. Gebruik voorzichtig een scalpel om de bovenste isolatielaag van de geleidende sporen in de buurt van het beschadigde gebied te verwijderen. Reinig de rails op een afstand van 1-1,5 mm van de breuk.

Stap 4

Breng met een zachte borstel een kleine hoeveelheid harsalcohol aan op de strips die van isolatie zijn ontdaan. Raak met een goed vertinde, verwarmde soldeerbout dit gebied op de lus aan. De hoeveelheid soldeer op de punt van de soldeerbout moet minimaal zijn, anders kan het soldeer overstromen en de aangrenzende geleidende paden van de lus overbruggen.

Stap 5

Reinig de draad met een diameter van 0,15 mm voorzichtig van de lak met een scalpel. Breng er een harsalcoholoplossing op aan. Vertin de draad 15 - 25 mm van de rand. Soldeer de vertinde draad voorzichtig aan het eerste beschadigde spoor vanaf het einde van de lus.

Stap 6

Buig het gedeelte van de draad dat aan de twee zijden van de beschadigde baan is gesoldeerd, zodat het midden van de draad 1 - 1,5 mm boven de lus tussen de verbonden punten van het beschadigde gebied komt. In dit geval wordt de draad niet uitgerekt nadat het soldeerpunt van de lus is afgekoeld. Bijt voorzichtig de overtollige draad af in de buurt van het tweede soldeerpunt met zijsnijders. Begin met het solderen van de lus vanaf het beschadigde gebied dat het verst van u verwijderd is.

Stap 7

Als de breuk optreedt op de plaats van de bocht tussen de bewegende delen van de lus, moet deze worden vergroot. Kies hiervoor een stuk van de trein dat zowel qua lengte, breedte als qua aantal en breedte van de sporen geschikt is. Het zal worden gebruikt om de insert te maken. Snijd voorzichtig en gelijkmatig over de trein in het beschadigde gebied. Strip, sluit en soldeer elke helft van de lintkabel aan het inzetstuk zoals hierboven beschreven. Zorg ervoor dat het eerste nummer van het begin van de lus samenvalt met het eerste nummer van de tweede helft ervan. Isoleer met lijm de kale delen van de draad op de soldeerpunten van de lus.

Aanbevolen: