Hoe De Trein Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Trein Te Veranderen?
Hoe De Trein Te Veranderen?

Video: Hoe De Trein Te Veranderen?

Video: Hoe De Trein Te Veranderen?
Video: Kinderen in de trein … Hoe het spoort #3 2024, Mei
Anonim

Lussen in de computersysteemeenheid buigen en breken vaak. Dit heeft uiteraard invloed op de prestaties van de apparaten die erop zijn aangesloten. Bovendien is het meestal nodig om, voordat de storing van de lus zelf wordt bepaald, veel varianten van storingen van de bijbehorende apparaten op te lossen en meer dan een dozijn diagnostiek uit te voeren. Het probleem kan natuurlijk eenvoudig worden opgelost: het is noodzakelijk om de lus te veranderen.

Hoe de trein te veranderen?
Hoe de trein te veranderen?

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit en verwijder de zijkap. U krijgt toegang tot de binnenkant van de systeemeenheid. Bepaal welke van de apparaten in serie zijn geschakeld op het moederbord. Meestal zijn dit harde schijven, diskettestations en optische schijfstations. Bepaal ook het type lintkabelinterface dat u moet aanschaffen: IDE of SATA.

Stap 2

Het controleren van de lusgezondheid is een verplichte diagnostiek die moet worden uitgevoerd als er problemen zijn met de werking van apparaten. Als u een computer heeft die meer dan 5 jaar geleden is gemaakt, hebben de verbindingskabels van de apparaten waarschijnlijk een IDE-interface. Uiterlijk zijn het brede meeraderige kabels. Ze rafelen inderdaad vaak en dunne draden erin kunnen breken. Als u de lus wijzigt, werkt het zogenaamd kapotte apparaat in de standaardmodus.

Stap 3

Onthoud welk apparaat instabiel was. Koppel de stroomdraden hiervan los. Trek de connector van de lintkabel naar buiten. Voorzichtig, terwijl u het moederbord vasthoudt en niet buigt, koppelt u de tweede connector van de lintkabel los van de overeenkomstige IDE- of SATA-aansluiting.

Stap 4

Het vervangen van een IDE-kabel is iets moeilijker dan het vervangen van een SATA-kabel. Op een IDE zijn vaak twee apparaten aangesloten, zoals twee harde schijven of een harde schijf en een optisch station. In dit geval moet u ook de volgorde van laden instellen met jumpers - jumpers. SATA-kabels worden op elk apparaat afzonderlijk aangesloten. Nadat u een nieuwe kabel hebt geïnstalleerd en aangesloten, zet u de computer aan en wacht u tot de apparaten bij het opstarten worden gedetecteerd. Als het gelukt is en alle onderdelen zichtbaar zijn, kun je de computer in elkaar zetten.

Aanbevolen: