Hoe Een USB-kabel Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een USB-kabel Te Solderen?
Hoe Een USB-kabel Te Solderen?

Video: Hoe Een USB-kabel Te Solderen?

Video: Hoe Een USB-kabel Te Solderen?
Video: How To USB soldeerbout Simple maken - Port USB 5v- 2A 2024, April
Anonim

Een kabel die de USB-poort van een computer verbindt met een mobiele telefoon, digitale camera, kaartlezer of ander randapparaat kan bij ruw gebruik breken. Als u meerdere defecte snoeren heeft, kunt u er zelf een maken die bruikbaar is.

Hoe een USB-kabel te solderen?
Hoe een USB-kabel te solderen?

instructies:

Stap 1

Snijd elk van de kabels doormidden. Strip en vertin de uiteinden van de draden.

Stap 2

Neem een metalen clip om het gordijn aan de gordijnroede te bevestigen. Soldeer er een pin op.

Stap 3

Plaats een clip met een pin op een van de meetsnoeren van de multimeter. Schakel het apparaat zelf naar de ohmmeter-modus met hoorbare continuïteit.

Stap 4

Er ligt nog meer nauwgezet werk in het verschiet. Als sommige connectoren klein zijn, moet u een vergrootglas gebruiken. Bepaal en schets de overeenstemming van de connectorpinnen met de draadkleuren (hier is geen norm voor). Het vlechtwerk, indien aanwezig, moet worden vastgelijmd aan de connectorbehuizing. Bestel de helft van de kabels met minimaal één breuk, minimaal één kortsluiting en gebruik ze niet meer.

Stap 5

Het is mogelijk om het kiezen van de helften van de kabel aanzienlijk te vergemakkelijken als er passende delen voor de connectoren zijn. Voor stekkers die zijn ontworpen om op een computer te worden aangesloten, kunnen de bijpassende onderdelen van het defecte moederbord worden verwijderd. Koppelstukken voor connectoren bestemd voor aansluiting op telefoons, kaartlezers, camera's, printers, enz. kan worden gekocht in een winkel die radiocomponenten verkoopt, of van defecte randapparatuur worden verwijderd (niet noodzakelijk voor hetzelfde doel).

Stap 6

Vind de pinouts op de volgende pagina:

Stap 7

Geleid door de pin-outs, geef op de schetsen de overeenkomst aan van de lijnnamen met de draadkleuren voor elk van de helften van de kabels.

Stap 8

Maak nieuwe kabels van de bruikbare helften en verbind hun gelijknamige draden. Soldeer en isoleer alle verbindingen zorgvuldig. Ring vervolgens de kant-en-klare kabels om ervoor te zorgen dat precies de gelijknamige contacten zijn aangesloten, en dat er geen breuken en kortsluitingen in zitten.

Stap 9

Probeer uw telefoon, camera, kaartlezer of ander randapparaat met de resulterende snoeren op de computer aan te sluiten. Zorg ervoor dat de kabels functioneel zijn.

Aanbevolen: