Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Microfoon Te Solderen?
Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Microfoon Te Solderen?

Video: Hoe Een Microfoon Te Solderen?
Video: How To: Solder a Microphone Cable // SAE Institute 2023, Maart
Anonim

Als er onzorgvuldig met de microfoon wordt omgegaan, is de kans groot dat deze defect raakt. Storingen van dit type zijn in de regel niet erg ernstig en kunnen zelf worden gecorrigeerd met behulp van geïmproviseerde middelen.

Hoe een microfoon te solderen?
Hoe een microfoon te solderen?

instructies:

Stap 1

Bepaal de reden waarom de microfoon niet werkt. Het is misschien helemaal niet het apparaat, maar de aansluitkabel. Om dit te testen, sluit u de microfoon aan op een versterker of een ander apparaat waarmee u hem gebruikt. Begin de kabel op verschillende plaatsen te buigen. Als je op de juiste plek bent, verschijnt er een signaal.

Stap 2

Om het gemakkelijker te maken om te controleren of de kabel is aangesloten, sluit u de microfoon aan met een ander snoer. In dit geval is het misschien niet nodig om de microfoon te solderen. Zoek de kabelbreuk. Knip het uit en soldeer de stekker op een nieuwe locatie.

Stap 3

Onderzoek de microfoon zorgvuldig op zichtbare schade. De aan/uit-knop kan beschadigd zijn, indien aanwezig. Probeer het in werkpositie te repareren. Ik had gewoon over de slider kunnen springen. Verwijder het beschermende gaas van de microfoonkop. Controleer of de contacten intact zijn. Verwijder het voorzichtig door het naar u toe te trekken. Als een of beide pinnen beschadigd zijn, moet u ze weer op hun plaats solderen.

Stap 4

Neem een soldeerbout, blik en hars. Om het solderen betrouwbaarder te maken, is het het beste om een speciale samenstelling te gebruiken - hars opgelost in alcohol. Het kan worden gekocht bij elke bouwsupermarkt op de afdeling gereedschapsaccessoires. Verwarm de soldeerbout voor om de microfoon te solderen.

Stap 5

Strip het vorige contactpunt. Verwijder het resterende soldeer er met een soldeerbout van. Breng er gesmolten hars of een speciale verbinding op aan. Breng dan een beetje gesmolten tin aan zodat je iets hebt om de contacten aan te solderen. Nadat het blik is uitgehard, en het hardt zeer snel uit, neemt u het gescheurde contact.

Stap 6

Om de microfoon te repareren, drukt u het contact met een soldeerbout tegen de pal op het soldeerpunt. Zodra het contact in het blik is ondergedompeld, verwijdert u de soldeerbout. Het tin zal stollen, het contact wordt gesoldeerd. Doe hetzelfde met het andere contact. Zorg ervoor dat de lengte van de gesoldeerde draad niet te lang is, want dan wordt het moeilijk om alles in de microfoonbehuizing te proppen en zal de signaalkwaliteit veel slechter zijn.

Populair per onderwerp