Hoe Een Lus Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lus Te Solderen?
Hoe Een Lus Te Solderen?

Video: Hoe Een Lus Te Solderen?

Video: Hoe Een Lus Te Solderen?
Video: HOE Moet Je SOLDEREN? TUTORIAL 2024, Mei
Anonim

Veel moderne elektronische apparaten gebruiken flexibele gevlochten kabels. Ze verbinden de afzonderlijke vaste en beweegbare componenten van het apparaat. Maar heel vaak worden deze verbindingen verbroken. Raak in dit geval niet in paniek - het is net zo eenvoudig als het pellen van peren om de lusfunctionaliteit te herstellen als je minimale vaardigheden hebt in het omgaan met een soldeerbout.

Hoe een lus te solderen?
Hoe een lus te solderen?

instructies:

Stap 1

Bereid een harsalcoholvloeimiddel voor. Om dit te doen, vermaal je de hars tot poeder en los je het op in een alcoholoplossing in een verhouding van één deel hars op zes delen alcohol. Roer goed om de hars volledig in de alcohol op te lossen.

Stap 2

Pak de isolatieplaat en lijm het beschadigde gedeelte van de kabel erop met Moment-lijm. Het zal dit gebied stijver maken en zal niet meer pauzes in dit gebied toestaan.

Stap 3

Plaats het beschadigde gebied onder een vergrootglas of microscoop en gebruik een scalpel om de isolatie voorzichtig van de geleidende paden in de buurt van het beschadigde gebied te verwijderen. Reinig de sporen ongeveer een millimeter van de pauze.

Stap 4

Breng daarna met een borstel een hars-alcoholoplossing aan op de van isolatie ontdane delen. Vertin en warm de soldeerbout goed op en raak dit gebied lichtjes aan. Er moet een minimum aan soldeer zijn om de geleidende verbindingen van de lussporen niet te overstromen of te overbruggen.

Stap 5

Neem een dunne draad van 0,15 mm, ontdoe deze van vernis en breng er een harsoplossing op aan. Vertin het 15-25 mm van de rand en soldeer vanaf de rand op de eerste beschadigde kabelbaan. Buig de draad die aan de twee zijden van de baan is gesoldeerd, zodat de draad in het midden 1-1,5 mm boven het oppervlak van de lus uitsteekt - zodat deze niet uitrekt nadat het soldeerpunt is afgekoeld. Begin met het solderen van de lus van de schade ver weg van je.

Stap 6

Bouw de trein op als deze breekt tussen de bewegende delen. Kies een identieke trein van de vereiste lengte, waaruit u de invoeging maakt. Knip de lintkabel voorzichtig door waar deze beschadigd was. Strip en soldeer het lint en plaats het zoals hierboven beschreven. Zorg ervoor dat de sporen van de lussen perfect zijn uitgelijnd. Isoleer daarna de kale delen van de draden op de soldeerpunten met lijm.

Aanbevolen: