Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Bepalen
Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Bepalen
Video: Netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Na het opnieuw installeren van Windows is het vaak nodig om een extra driver op een apart apparaat te installeren. Besturingssystemen bevatten stuurprogramma's voor slechts een klein deel van de computerhardware en voor sommige apparaten zijn nieuwere stuurprogramma's nodig dan die oorspronkelijk zijn geïnstalleerd. Een van deze apparaten is een netwerkkaart. Het is nogal moeilijk om het model van de kaart te bepalen - het bord zelf heeft geen duidelijke indicatie van de modelnaam.

Hoe het model van een netwerkkaart te bepalen
Hoe het model van een netwerkkaart te bepalen

Noodzakelijk

Een computer met toegang tot het netwerk

instructies:

Stap 1

Ga naar de taakbeheerder. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer, selecteert u het item Taakbeheer in het contextmenu en klikt u erop met de linkermuisknop. Er wordt een venster geopend waarin een lijst wordt weergegeven met alle apparaten die op de pc zijn geïnstalleerd, gegroepeerd op semantische categorieën.

Stap 2

Als het model van de kaart niet door de computer wordt gedetecteerd, wordt deze als een niet-herkend apparaat beschouwd en wordt er een geel vraagtekenpictogram weergegeven. Het wordt meestal een Ethernet-controller genoemd en bevindt zich in een netwerkapparaatgroep.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het netwerkkaartpictogram. Klik in het contextmenu dat verschijnt op het item Eigenschappen om een venster te openen met informatie over het apparaat. Het bevat informatie over het apparaatstuurprogramma, de fabrikant, de bronnen die het gebruikt en de fysieke verbinding met computersystemen. Het model van de netwerkkaart wordt hier ook aangegeven, als het systeem dit heeft kunnen vaststellen. Ga anders verder met de onderstaande stappen.

Stap 4

Klik op het tabblad Details boven aan het venster met apparaateigenschappen. Klik op de vervolgkeuzelijst boven aan het venster om het te openen en selecteer het item dat de instantiecode van het apparaat bevat. Onderaan het venster verschijnt een reeks letters, cijfers en speciale tekens die deze specifieke netwerkkaart aanduiden.

Stap 5

Kopieer de code door op de sneltoetsen Ctrl en C te drukken en sla deze op. Er moet een stuurprogramma worden gevonden voor een netwerkkaart van het geïnstalleerde model. U moet de ontvangen code in elke zoekmachine invoeren - in de uitvoer vindt u zeker een indicatie van het stuurprogramma voor de netwerkkaart.

Stap 6

Download het stuurprogramma en installeer het. Ga na het installeren en opnieuw opstarten van het systeem opnieuw naar de eigenschappen van de netwerkkaart in Taakbeheer. Als het stuurprogramma correct is geïnstalleerd, wordt daar het model van de netwerkkaart weergegeven.

Aanbevolen: