Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Achterhalen?
Hoe Het Model Van Een Netwerkkaart Te Achterhalen?
Anonim

De netwerkkaart is een speciaal bord dat op het moederbord is geïnstalleerd en nodig is om toegang te krijgen tot internet. Vaak wordt de gebruiker, als gevolg van het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het optreden van netwerkproblemen, geconfronteerd met de taak om het model van de netwerkkaart te bepalen. Er zijn verschillende manieren om het merk en de fabrikant te bepalen.

Hoe het model van een netwerkkaart te achterhalen?
Hoe het model van een netwerkkaart te achterhalen?

Het is nodig

Computer, netwerkkaart, Everest-hulpprogramma, internettoegang

instructies:

Stap 1

Open het venster Computerbeheer. Klik hiervoor op "Administrative Tools" in de applet "Configuratiescherm". Ga naar Apparaatbeheer. Klik op het plusteken naast de regel "Netwerkkaarten". Er wordt een lijst met alle geïnstalleerde netwerkkaarten geopend.

Stap 2

Start de opdrachtregel door "Cmd" te typen in de regel "Uitvoeren". Voer in het geopende venster het commando "ipconfig / all" in. Als gevolg van de uitvoering ervan wordt alle informatie over de geïnstalleerde netwerkkaarten op de monitor weergegeven.

Stap 3

Als de netwerkkaart niet door het systeem wordt gedetecteerd en er geen stuurprogramma's voor zijn, kunt u proberen het model van de kaart visueel te bepalen, dat wil zeggen, verwijder de netwerkkaart uit de sleuf en voer de markeringsgegevens van de fabrikant in bij elke zoekopdracht motor op internet. Dit geeft u de informatie die u zoekt.

Stap 4

Bepaal het model van de netwerkkaart aan de hand van "Device ID" en "Vendor ID". Deze gegevens worden weergegeven wanneer het BIOS opstart, of u kunt het Everest-hulpprogramma gebruiken. Installeer het hulpprogramma, open het programmavenster en ga naar het tabblad "Apparaten". Vouw het tabblad "Onbekend" in het venster rechtsboven uit, gemarkeerd met een vraagteken. Klik op dit symbool bij de regel "Netwerkcontroller". De "Hardware-ID" verschijnt in het onderste venster met de VEN- en DEV-waarden. VEN is de identificatiecode van de fabrikant en DEV is het apparaat. Met behulp van deze codes identificeert het programma het apparaat en geeft het informatie weer op de monitor.

Stap 5

U kunt snel informatie krijgen over het model en de fabrikant met behulp van Device ID en Vendor ID op de website www.Pcidatabase.com. Voer hiervoor de verkregen waarden in de bijbehorende velden in.

Populair per onderwerp