Het Adres Van Een Computer In Een Netwerk Bepalen

Inhoudsopgave:

Het Adres Van Een Computer In Een Netwerk Bepalen
Het Adres Van Een Computer In Een Netwerk Bepalen

Video: Het Adres Van Een Computer In Een Netwerk Bepalen

Video: Het Adres Van Een Computer In Een Netwerk Bepalen
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, Mei
Anonim

Elke computer die is aangesloten op internet heeft zijn eigen unieke digitale nummer, een IP-adres. Het kan constant zijn of veranderen van verbinding tot verbinding, dat wil zeggen dynamisch. Het type adres wordt bepaald door uw netwerkserviceprovider. In sommige gevallen moet de gebruiker zijn IP-adres achterhalen. Dit kan op verschillende manieren.

Het adres van een computer in een netwerk bepalen
Het adres van een computer in een netwerk bepalen

Noodzakelijk

een computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

Onthoud eerst dat een IP-adres een 32-bits getal is en meestal in decimale notatie wordt geschreven als een reeks van vier gestippelde getallen, bijvoorbeeld: 11.11.312.322 of 128.0.0.1. Elke keer dat u verbinding maakt met het netwerk, krijgt u automatisch een dynamisch adres van uw provider. Het wordt gebruikt tot het einde van de volgende verbindingssessie en bij een nieuwe verbinding wordt een ander adres toegewezen. Het statische adres is vast toegewezen aan de abonnee en verandert niet.

Stap 2

Gebruik de tools van het Windows-besturingssysteem om het adres op het netwerk te bepalen. Voer hiervoor de optie "IP-protocol configureren" uit.

Stap 3

Ga naar het startmenu en voer uit. Typ in het venster dat verschijnt het commando cmd. Klik OK". Typ ipconfig bij de opdrachtprompt en voltooi de bewerking door op de toets "Enter" te drukken. U ziet dan het subnetmasker, het IP-adres van de computer en het IP-adres van de standaardgateway die wordt gebruikt voor de huidige netwerkverbinding.

Stap 4

Voor meer informatie over de configuratie van uw pc typt u ipconfig / all op de opdrachtregel en drukt u op Enter. U ziet nu het zogenaamde MAC-adres (fysiek adres) en de gegevens van uw netwerkkaart.

Stap 5

Gebruik ook de informatie die beschikbaar is in de eigenschappen van de huidige verbinding. Ga naar de map "Netwerkverbindingen" en klik met de rechtermuisknop op de "muis" op het verbindingspictogram, selecteer het menu "Status" en dit veld - het tabblad "Ondersteuning". Klik op de knop Details om de aanvullende informatie te bekijken die u nodig hebt.

Stap 6

Let in de verbindingseigenschappen op het IP-adres, dat eruitziet als vier groepen getallen gescheiden door punten. Dit wordt het adres van uw pc. Als u de eigenschappen van uw internetverbinding bekijkt, moet u er rekening mee houden dat het IP-adres van de client hetzelfde computeradres is dat andere netwerkleden gebruiken om u en uw acties te identificeren.

Aanbevolen: