Hoe Het Mac-adres Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Mac-adres Van Een Netwerkkaart Te Bepalen
Hoe Het Mac-adres Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Mac-adres Van Een Netwerkkaart Te Bepalen

Video: Hoe Het Mac-adres Van Een Netwerkkaart Te Bepalen
Video: Willekeurige hardwareadressen gebruiken in Windows 10 2024, April
Anonim

Het vinden van het MAC-adres van een netwerkkaart is een standaard Windows-handeling. Daarom wordt deze taak standaard door het systeem zelf opgelost, zonder tussenkomst van extra software.

Hoe het mac-adres van een netwerkkaart te bepalen
Hoe het mac-adres van een netwerkkaart te bepalen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de link "Netwerkverbindingen" uit en open het contextmenu van de verbinding die u gebruikt door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer het item "Status" en ga naar het tabblad "Ondersteuning" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Gebruik de opdracht "Details" in het gedeelte "Verbindingsstatus" en zoek het MAC-adres van de netwerkkaart op in de regel "Fysiek adres" van het nieuwe dialoogvenster. Klik op de knop "Sluiten" om het voorbeeld te beëindigen.

Stap 2

Log in met een lokaal beheerdersaccount om een alternatieve methode te gebruiken om het MAC-adres van de netwerkkaart te bepalen en open het hoofdsysteemmenu opnieuw door op de knop "Start" te klikken. Ga naar het dialoogvenster Uitvoeren en typ cmd op de regel Openen. Bevestig de lancering van het opdrachtregelhulpprogramma door op OK te klikken en typ ipconfig / all in het testvak van de Windows-opdrachtinterpreter. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken en zoek de regel "Beschrijving" met de naam van de vereiste netwerkkaart en de regel "Fysiek adres" met het MAC-adres.

Stap 3

Het Mac-adres van de router kan worden bepaald met behulp van het ping-doelcommando en het arp -a-commando op de opdrachtregel. Als u deze opdrachten uitvoert, wordt een tabel weergegeven met het gewenste adres in de regel met het doel-IP-adres.

Stap 4

Gebruik het ingebouwde hulpprogramma GetMac.exe om het MAC-adres te bepalen van een computer met Windows 2003, XP, Vista of 2008. Dit hulpprogramma wordt uitgevoerd in de opdrachtinterpreter en ziet er als volgt uit:

stationsnaam: / Documenten en instellingen / gebruiker> getmac / s localhost.

Als u toegang hebt, kan de parameter localhost worden vervangen door de naam van een willekeurige computer in het netwerk.

Stap 5

Een andere methode om het MAC-adres van een computer te bepalen, is door de syntaxis te gebruiken:

nbtstat [-a Remote Computer Name] of [-A Computer IP Address].

Aanbevolen: