Oude Berichten Bekijken In Skype 8

Oude Berichten Bekijken In Skype 8
Oude Berichten Bekijken In Skype 8

Video: Oude Berichten Bekijken In Skype 8

Video: Oude Berichten Bekijken In Skype 8
Video: Instructiefilm - Skype chatgeschiedenis instellen en bekijken - Stichting Veilig Online 2024, Mei
Anonim

Er wordt aangenomen dat Skype 8 een bericht niet langer dan zes maanden bewaart. Kan ik oude correspondentie terugvinden in de nieuwe versie van Skype? Verschillende life-hacks waarmee u berichten kunt bekijken die meer dan 6 maanden geleden zijn verzonden.

Skype
Skype

Een van de meest onaangename kenmerken van Skype 8 voor gebruikers is de korte bewaartermijn van correspondentie. Als in versie 7 van Skype de geschiedenis voor onbeperkte tijd werd bewaard, dan kun je in Skype vanaf 2018 via de "Zoeken" berichten vinden die 6 maanden oud waren. Zoals de ontwikkelaars bevestigen, wordt een langere opslag van informatie niet geboden door de nieuwste versies van het programma. Maar wat als u berichten moet vinden die 7 of meer maanden geleden zijn geschreven? In feite is er een mogelijkheid om ze te bereiken, maar het proces zal enige tijd en moeite vergen.

Afbeelding
Afbeelding

1. Klik eerst op de knop "Zoeken", die zich bovenaan de chat bevindt. Als u zich de inhoud van een gesprek van ongeveer 6 maanden of minder herinnert, typt u een trefwoord of woord in het zoekveld en drukt u op Enter. Of je kunt gewoon proberen een woord te vinden dat waarschijnlijk in de correspondentie is genoemd, maar niet te vaak. Het aantal resultaten in "Zoeken" is beperkt: de laatste 40 berichten waarin dit woord voorkomt, worden getoond.

Zoeken
Zoeken

2. Rechts van het zoekveld staat een resultatenteller: het aantal gevonden trefwoorden en het volgnummer van degene die op dat moment op uw scherm wordt weergegeven. De zoekopdrachten zelf worden in de correspondentie geel gemarkeerd. Blader door de lijst met de pijlen omhoog en omlaag totdat u de vroegste bereikt (deze wordt weergegeven als "40/40").

3. Het volgende is een kwestie van technologie. Gebruik een muis met een wiel, de cursor op het toetsenbord of een schuifbalk om de correspondentie terug te spoelen totdat u de gewenste periode bereikt. Wees voorbereid op lange uren: afhankelijk van de snelheid van de processor van de computer, kan Skype-chat bijna onmiddellijk worden bijgewerkt of binnen 20-30 seconden vastlopen voordat de volgende tientallen berichten worden geladen.

4. Als u vermoedt dat het na verloop van tijd nodig kan zijn om de correspondentie die nu gevoerd wordt terug te vinden, kunt u zich daartegen indekken: sla af en toe een bericht op in uw bladwijzers. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de functie "Toevoegen aan bladwijzers" in de vervolgkeuzelijst. Nu hoeft u alleen maar op uw eigen naam te klikken in de linkerbovenhoek van Skype, naar het tabblad "Bladwijzers" te gaan en uit de lijst de naam te selecteren die het dichtst bij de vertrekdatum ligt bij de datum waarin u geïnteresseerd bent. Het programma stuurt je zelf door naar dit bericht. De leeftijd van de correspondentie doet er in dit geval niet toe.

zakladki
zakladki

Houd er rekening mee dat deze methode niet geschikt is voor gevallen waarin het bericht in 2017 of eerder is verzonden. De enige manier om Skype 7-correspondentie te lezen, is door de geschiedenis als afzonderlijke HTML-bestanden te exporteren. Dit kan via Instellingen in het gedeelte "Berichten".

Aanbevolen: