Vingerafdrukverificatie Inschakelen Op Een Windows 10-computer

Inhoudsopgave:

Vingerafdrukverificatie Inschakelen Op Een Windows 10-computer
Vingerafdrukverificatie Inschakelen Op Een Windows 10-computer

Video: Vingerafdrukverificatie Inschakelen Op Een Windows 10-computer

Video: Vingerafdrukverificatie Inschakelen Op Een Windows 10-computer
Video: How To Use Split Screen On Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het is onhandig om elke keer dat u uw computer aanzet een wachtwoord in te voeren. In moderne dure laptops is een vingerafdrukscanner ingebouwd in de aan / uit-knop. Maar je kunt ook een relatief oude computer met Windows 10 upgraden. Hoe configureer je alles en wat moet hiervoor geïnstalleerd worden?

Vingerafdrukverificatie inschakelen op een Windows 10-computer
Vingerafdrukverificatie inschakelen op een Windows 10-computer

Noodzakelijk

  • - een vingerafdrukscanner in de vorm van een op USB aangesloten adapter
  • -een computer met Windows 10.

instructies:

Stap 1

Veel van deze adapters worden aangeboden door verkopers op Aliexpress. Ze kosten ongeveer 1200 roebel. Er zijn er enkele in Russische winkels, maar de prijs zal veel hoger zijn. Meestal hebben deze adapters geen stuurprogramma nodig. Maar de fabrikant zegt dat het op oudere computers en oudere versies van Windows nog geïnstalleerd moet worden. De link wordt gegeven door de verkoper met Ali.

Modellen verschillen qua uiterlijk. Er zijn goedkope plastic exemplaren. Er is een premium - in een aluminium behuizing, die beter past in het ontwerp van een dure laptop. Het adapterformaat zorgt voor snelle verwijdering en plaatsing. Handig als je je laptop in een strakke draagtas vervoert. Thuis maakt het niet uit. Laat het altijd uitsteken aan de voorkant van de pc. Meestal is er een vrij USB-slot.

Als zo'n connector niet aanwezig is, kunt u een USB-verlengkabel (kabel) gebruiken en deze uit de achterkant van de systeemeenheid halen. Het belangrijkste is dat je niet uit hoeft te reiken om je vinger op te leggen. Anders gaat al het gemak van autorisatie verloren.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Wanneer het apparaat door het systeem wordt herkend, kun je Windows zelf gaan instellen. Druk op de Win + I-toetsen, selecteer in het menu dat verschijnt het item Accounts.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Windows Hello kan de gebruiker herkennen aan zijn gezicht (als er een videocamera is) en een vingerafdruk (natuurlijk als er een scanner is). We selecteren de optie Login-optie aan de linkerkant, aan de rechterkant - Vingerafdrukherkenning.

Het inschakelen van deze autorisatiemethode annuleert het alternatief niet: het invoeren van een wachtwoord of pincode. U kunt altijd een andere manier kiezen om het menu te openen wanneer u Windows start. Bijvoorbeeld als de vinger nat is en niet wordt herkend door het systeem.

Als het item over vingerafdrukautorisatie inactief is, heeft het systeem de adapter niet gezien. U moet teruggaan naar de stap met het installeren van het stuurprogramma en contact opnemen met de ondersteuning of de verkoper.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

In deze stap moeten we een vingerafdruk toevoegen. Volg de aanwijzingen op het systeem en noteer verschillende variaties voor één vinger, en pas deze in twee verschillende richtingen toe. Dit maakt de operatie betrouwbaarder. De nauwkeurigheid van de sensorrespons is hoog genoeg. Maar alle budgetmodellen gebruiken een high-definition camcorderontwerp. Ze maken in wezen foto's van je vinger. In theorie zou zo'n scanner voor de gek kunnen worden gehouden door een vingerafdruk met een hoge resolutie. Maar thuis zal bijna niemand dit doen.

Maar je leven zal veel gemakkelijker zijn om in te loggen op je computer met je vingerafdruk. De autorisatie duurt niet langer dan 1 seconde en u zult het wachtwoord nooit vergeten.

Aanbevolen: