Bluetooth Inschakelen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Bluetooth Inschakelen Op Een Laptop
Bluetooth Inschakelen Op Een Laptop

Video: Bluetooth Inschakelen Op Een Laptop

Video: How to Download u0026 Install All Intel Bluetooth Driver for Windows 10/8/7 2022, November
Anonim

Het draadloze Bluetooth-communicatieprotocol is wijdverbreid in een verscheidenheid aan mobiele apparaten. Het is al vrij moeilijk om een ​​telefoon of communicator voor te stellen zonder de ondersteuning van dit protocol, een breed scala aan randapparatuur, van een headset om op een mobiele telefoon te praten tot draagbare en stationaire printers. In laptops worden steeds vaker ingebouwde bluetooth-adapters gebruikt, waardoor laptops afbeeldingen en video kunnen uitwisselen met mobiele telefoons en andere bluetooth-apparaten, en toegang krijgen tot internet via een telefoon die fungeert als een draadloos modem.

Bluetooth inschakelen op een laptop
Bluetooth inschakelen op een laptop

instructies:

Stap 1

Om echter ten volle van al deze handige en prettige functies te kunnen genieten, moet je eerst bluetooth op je laptop inschakelen en configureren. Zorg er allereerst voor dat bluetooth daadwerkelijk aanwezig is op je laptop. De meeste fabrikanten hebben zeer vergelijkbare laptopmodellen, die verschillende mogelijkheden hebben in een identieke behuizing, en het is bluetooth waar het in de eerste plaats om kan gaan. De aanwezigheid van een bluetooth-aan/uit-knop en zelfs een fel oplichtende indicator zijn geen bewijs van de aanwezigheid van een bluetooth-module in een laptop. Dat dit model inderdaad is uitgerust met bluetooth blijkt uit een sticker op de behuizing met de bijbehorende markering die de licentie van bluetooth bevestigt.

Stap 2

Als bluetooth aanwezig is, dan hoef je alleen bluetooth op de laptop aan te zetten. Vaak wordt bluetooth ingeschakeld door dezelfde antennepictogramknop als wifi. In andere gevallen kan bluetooth alleen programmatisch worden ingeschakeld, bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op het bluetooth-pictogram in de lade te klikken en "Inschakelen" te selecteren. Hiervoor moeten uiteraard wel de nodige stuurprogramma's correct geïnstalleerd zijn. Gebruik indien nodig de website van de laptopfabrikant of de driver-cd die bij uw computer is geleverd.

Stap 3

Het blijft om Bluetooth op de telefoon of een ander apparaat in te schakelen, beschikbare Bluetooth-apparaten van de laptop te detecteren en u kunt een verbinding tussen de apparaten tot stand brengen op een standaard Bluetooth-manier: selecteer het apparaat op de netwerknaam, geef de code voor communicatie op, waarna de bluetooth verbinding tot stand komt en je informatie kunt uitwisselen.

Stap 4

Moderne mobiele technologie is niet meer weg te denken zonder bluetooth-technologie. Een eenvoudige, handige en snelle verbinding van een breed scala aan apparaten op een afstand van maximaal enkele meters stelt u in staat om video of muziek van de ene telefoon naar de andere over te zetten, een headset of een GPS-module aan te sluiten.

Stap 5

Natuurlijk wil de eigenaar van een mobiel apparaat met bluetooth het zonder lastige kabels doen bij het aansluiten op een computer. Gelukkig is het instellen van bluetooth op je computer eenvoudig. Natuurlijk is een computer zelden uitgerust met een ingebouwde bluetooth-module, maar een USB-module is eenvoudig aan te schaffen en aan te sluiten, en de prijs is erg laag. Uiterlijk lijkt zo'n module op een gewone USB-stick.

Stap 6

We installeren de USB-module in de overeenkomstige aansluiting op de computerkast. Een correcte installatie wordt in de regel bevestigd door een kleursignaal op de behuizing van de sleutelhanger, meestal blauw.

Stap 7

Windows zal het apparaat detecteren en proberen er stuurprogramma's voor te installeren. Het is beter om de stuurprogramma's van de schijf te halen die bij de module wordt geleverd. In de regel heeft het een installatieprogramma in de vorm van een wizard die bekend is bij de gebruiker, die u door alle noodzakelijke stappen leidt, bestanden kopieert en wijzigingen aanbrengt in het register.

Stap 8

De zaak eindigt niet met de installatie van stuurprogramma's, maar begint pas. Nu moet je bluetooth daadwerkelijk configureren. Om dit te doen, kunt u het programma gebruiken dat bij de module is geleverd, of het zelf proberen in het Configuratiescherm van Windows. In ieder geval is het proces vrij eenvoudig: u moet de naam van de computer en het type opgeven (standaard - "personal computer"). Deze gegevens worden gebruikt om de computer te koppelen aan andere bluetooth-apparaten, zoals een mobiele telefoon, bij het zoeken naar beschikbare apparaten.

Stap 9

Pas de zichtbaarheid van uw computer voor andere apparaten aan. U kunt het zichtbaar maken of verbergen in de bluetooth-ruimte. Daarnaast kun je de diensten selecteren die via bluetooth beschikbaar zullen zijn. Adapters ondersteunen alle services, dus alles kan ingeschakeld blijven.

Stap 10

De installatie is voltooid. Nu wordt de computer gedetecteerd bij het zoeken naar Bluetooth-apparaten vanaf de telefoon, en u kunt er foto's naar overbrengen, muziek die op het netwerk is gevonden naar de telefoon downloaden of de telefoon als GPRS-modem gebruiken.

Stap 11

Als u Bluetooth wilt inschakelen op een laptop met Windows 10, zoekt u de inschakelknop voor deze functie, die zich op verschillende plaatsen tegelijk bevindt. Als u uw laptop ook in vliegtuigmodus zet, wordt Bluetooth automatisch uitgeschakeld. In sommige laptopmodellen moet u, om Bluetooth in te schakelen, de hardwareschakelaar voor draadloze communicatie in de Aan-positie zetten (dit principe van het inschakelen van Bluetooth is bijvoorbeeld van toepassing op het SonyVaio-model). Als dit niet wordt gedaan, ziet u de Bluetooth-instellingen niet in het systeem, zelfs niet als de juiste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. In het verleden werd Fn + gebruikt om het Bluetooth-pictogram in te schakelen, maar op de nieuwste modellen is deze methode om Bluetooth in te schakelen zeldzaam.

Stap 12

Er is een manier om Windows 8.1 in te schakelen, die alleen geschikt is voor deze versie van het besturingssysteem. Open hiervoor de Charms-balk (deze bevindt zich aan de rechterkant) en klik op de knop Instellingen en vervolgens op Computerinstellingen wijzigen. Selecteer "Computer en apparaten", en in dit menu - het subitem Bluetooth. Als je dit item niet ziet, ga dan naar andere methoden. Na het selecteren van het gespecificeerde subitem, gaat de Bluetooth-module automatisch naar de zoekstatus voor apparaten en is de laptop zelf beschikbaar om te zoeken.

Stap 13

U kunt Bluetooth op Windows inschakelen door het paneel aan de rechterkant te openen, de muisaanwijzer naar een van de hoeken te verplaatsen en op de knop Instellingen te klikken. Selecteer daar Computerinstellingen wijzigen en daarin - Draadloos netwerk. De regelmodule van de draadloze modules wordt geopend, waar u Bluetooth kunt in- of uitschakelen.

Populair per onderwerp