De Ingebouwde Webcam Op Een Laptop Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Webcam Op Een Laptop Inschakelen
De Ingebouwde Webcam Op Een Laptop Inschakelen

Video: De Ingebouwde Webcam Op Een Laptop Inschakelen

Video: How to Disable Built-In Webcams on Windows Computers - Device Manager Tutorial 2022, December
Anonim

Laptopcomputers zijn uitgerust met ingebouwde webcams en veel nieuwe laptopbezitters stellen een redelijke vraag: hoe zet je deze camera aan? Zoek niet naar speciale knoppen op de behuizing van uw gadget - de camera wordt geactiveerd met behulp van de software en alle stuurprogramma's die nodig zijn om het apparaat te laten werken, worden bij de laptop geleverd en u hoeft ze alleen te installeren als u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd zelf na aankoop.

De ingebouwde webcam op een laptop inschakelen
De ingebouwde webcam op een laptop inschakelen

Het is nodig

Stuurprogramma's en andere software

instructies:

Stap 1

Zet de webcam aan met een speciaal programma dat op je laptop is geïnstalleerd. De snelkoppeling om het te starten bevindt zich waarschijnlijk op het bureaublad van uw computer en in het menu "Start" in het gedeelte "Alle programma's". Als u het zelf niet kunt vinden of niet weet hoe u dit programma moet gebruiken, zoek dan de nodige informatie in het helpsysteem van uw pc of op de website van de fabrikant.

Stap 2

Gebruik standaardtools van het besturingssysteem om de camera in te schakelen. Ga in Windows OS naar het menu "Start", ga naar het Configuratiescherm en selecteer daar het gedeelte "Scanners en camera's". Dubbelklik in de lijst met apparaten die wordt geopend op de snelkoppeling voor de ingebouwde camera - het systeem kan deze herkennen als een USB-apparaat. Om een ​​foto te maken of een video-opname te starten, klikt u op de knop "Capture" onder de camerazoeker in het venster dat verschijnt.

Stap 3

Gebruik standaard Windows-beeldbewerkingsprogramma's om de webcam te activeren. De functie Ophalen van camera of scanner is bijvoorbeeld beschikbaar in het mapmenu Mijn afbeeldingen en in het menu Paint (Start-knop - Alle programma's - Accessoires). Om een ​​afbeelding te krijgen in het venster dat verschijnt, klikt u op de knop "Vastleggen".

Stap 4

Gebruik programma's van derden om met de webcam te werken - er zijn er veel op het netwerk, zowel betaald als gratis met verschillende en gevarieerde functionaliteit. Er zijn bijvoorbeeld programma's waarmee je een webcam kunt programmeren om met regelmatige tussenpozen foto's te maken of om een ​​beeld te maken en door te sturen wanneer er beweging in de cameralens verschijnt. Voor gedetailleerde instructies over het werken met dergelijke programma's, zoek naar hun helpbestanden en op de ontwikkelaarssites.

Stap 5

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de ingebouwde camera automatisch werkt. Bijvoorbeeld als je belt in het populaire Skype-programma. Knoppen voor het ontvangen van beelden van de camera zijn beschikbaar op populaire sociale netwerken en datingsites. Om bijvoorbeeld uw Facebook-profielfoto bij te werken, hoeft u alleen maar op de link "Foto" in uw tijdlijn naast "Status" te klikken - er wordt een menu geopend waarin u alleen "Opnemen met webcam" hoeft te selecteren.

Populair per onderwerp