De Ingebouwde Webcam In Een Laptop Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Webcam In Een Laptop Inschakelen
De Ingebouwde Webcam In Een Laptop Inschakelen

Video: De Ingebouwde Webcam In Een Laptop Inschakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Use Laptop Built in Camera 2021 | How To Enable Laptop Camera? 2021 2023, Februari
Anonim

Fabrikanten bieden gebruikerscomfort en maken computers steeds mobieler en proberen alle mogelijkheden van een volwaardige pc in een kleine laptop te passen. Bijna alle moderne laptops hebben een ingebouwde webcam.

De ingebouwde webcam in een laptop inschakelen
De ingebouwde webcam in een laptop inschakelen

instructies:

Stap 1

Voordat u nadenkt over het probleem van een camera die constant is uitgeschakeld, moet u ervoor zorgen dat u er een op uw computer heeft. Het wordt niet geleverd op oudere laptopmodellen; het is ook niet beschikbaar op sommige netbooks.

Stap 2

Als u de webcam voor het eerst gebruikt, controleer dan of de stuurprogramma's ervoor zijn geconfigureerd. Klik op de knop "Start" en selecteer het gedeelte "Configuratiescherm". Klik in het geopende venster in de lijst met apparaten op "Printers en andere apparatuur" en selecteer vervolgens het gedeelte "Scanners en camera's". Als de stuurprogramma's voor de camera zijn geactiveerd, ziet u uw webcam tussen de werkende apparaten. Anders moet u de benodigde software zelf installeren.

Stap 3

Als uw laptop is geleverd met systeemschijven, plaatst u deze in de schijf en installeert u de stuurprogramma's die erop beschikbaar zijn. In de regel is het laden van dergelijke programma's automatisch: u hoeft alleen de voorwaarden van de ontwikkelaar te accepteren en de rest van de systeemverzoeken te bevestigen. Mogelijk moet u uw computer opnieuw opstarten nadat u de instellingen hebt geconfigureerd. Als u de driver niet op de schijf kunt vinden, kunt u deze altijd gratis downloaden van de officiële website van uw laptopfabrikant, hiervoor hoeft u alleen het computermodel op te geven.

Stap 4

Naast het stuurprogramma dat zorgt voor een hoogwaardige werking van de webcam, moet uw computersysteem ook programma's bevatten om deze te activeren. De meest populaire zijn Life Frame, Windows Movie Maker, LiveCam, Play Camera, enz. Zoek er een op schijf of download een van de programma's van internet. Dubbelklik daarna met de linkermuisknop op de snelkoppeling van het programma en de webcam wordt ingeschakeld. In de regel gaat er een fel lampje branden naast een werkende webcam.

Stap 5

Programma's die zijn ontworpen voor online communicatie kunnen ook gaan werken met een webcam. Zo wordt in de instellingen van de messengers Skype, ICQ, QIP, Mail.agent de webcam automatisch aangezet als er een videogesprek start.

Populair per onderwerp