Waarom Moet Ik Het Windows-register Opschonen?

Inhoudsopgave:

Waarom Moet Ik Het Windows-register Opschonen?
Waarom Moet Ik Het Windows-register Opschonen?

Video: Waarom Moet Ik Het Windows-register Opschonen?

Video: Waarom Moet Ik Het Windows-register Opschonen?
Video: Windows, SSD, M.2 én register opschonen 2024, Mei
Anonim

Momenteel zijn er veel softwaretools ontworpen om het Windows-register op te schonen. Vaak komen ze zelfs met praktische, beknopte instructies in het Russisch. En toch vraagt een gewone gebruiker zich soms nog steeds af (meestal wanneer hij wordt geconfronteerd met prestatieproblemen op zijn computer) waarom je het Windows-register moet opschonen.

Waarom moet ik het Windows-register opschonen?
Waarom moet ik het Windows-register opschonen?

Om de vraag waarom u het register moet opschonen duidelijk te beantwoorden, moet u eerst enkele functies van het apparaat kennen. Het is tenslotte vanwege hen dat het register periodiek moet worden schoongemaakt.

Wat is het Windows-register?

Het Windows-register is een database met alle instellingen voor het Windows-besturingssysteem. Het register slaat de parameters op van verschillende apparaten van een pc, instellingen voor geïnstalleerde programma's, informatie over bestandsassociaties, systeemgegevens, enzovoort. Bijna elke wijziging aan het besturingssysteem wordt weerspiegeld in het register.

Hoe het Windows-register werkt

Het register heeft een overzichtelijke structuur. Het belangrijkste onderdeel zijn de zogenaamde sleutels, waarin alle informatie is opgeslagen. Elke toets is gekoppeld aan een specifieke parameter van het besturingssysteem. Volgens het gevestigde principe worden de sleutels gecombineerd in subsecties, die grotere secties vormen, enzovoort. De volledige structuur van het register is dus gebouwd volgens een duidelijk hiërarchisch principe, wat de toegang tot de benodigde sleutels aanzienlijk versnelt, en bijgevolg de werking van het Windows-besturingssysteem als geheel. Dit principe speelt een cruciale rol bij het garanderen van prestaties, aangezien de meeste programma's en het besturingssysteem zelf heel vaak toegang hebben tot het register.

Nadelen van het Windows-register

Ondanks dat het gebruik van een hiërarchische structuur het zoeken naar de benodigde informatie aanzienlijk optimaliseert, heeft het register ook een aantal belangrijke nadelen:

1. Het register is geen enkel monolithisch bestand, maar een verzameling bestanden die zich fysiek in verschillende delen van de harde schijf bevinden. Hierdoor ontstaat een zogenaamd fragmentatieprobleem, met als direct gevolg een tragere toegang tot registergegevens.

2. Aangezien het register verschillende informatie over het systeem en de toepassingen opslaat (veel programma's slaan bijvoorbeeld een lijst van recent geopende bestanden op in het register), neemt de omvang van het register aanzienlijk toe met het gebruik van een personal computer.

3. Bovendien slaan veel programma's, zelfs nadat ze zijn verwijderd, informatie op in het register. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het verwijderingsprogramma van het programma onjuist is geconfigureerd. En veel softwareontwikkelaars verwijderen deze gegevens helemaal niet met opzet - bijvoorbeeld als alle instellingen worden hersteld wanneer het programma opnieuw wordt geïnstalleerd. Wat als u het programma nooit opnieuw installeert? Deze volledig onnodige gegevens blijven in het register, waardoor de omvang ervan toeneemt en het zoeken naar de "noodzakelijke" informatie wordt bemoeilijkt.

Deze problemen hebben direct invloed op de prestatievermindering. Het is om de gevolgen van de hierboven beschreven tekortkomingen van het register te corrigeren en u moet het regelmatig opschonen. Het opschonen van het register verbetert de prestaties van zowel het besturingssysteem zelf als andere programma's. Als u niet wilt dat uw computer prestaties verliest, moet u het Windows-register regelmatig opschonen.

Aanbevolen: