Het Besturingssysteem Opschonen

Inhoudsopgave:

Het Besturingssysteem Opschonen
Het Besturingssysteem Opschonen

Video: Het Besturingssysteem Opschonen

Video: Het Besturingssysteem Opschonen
Video: De harde schijf opschonen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Thuiscomputers worden tegenwoordig actiever gebruikt dan ooit. Maar de brede functionaliteit heeft zijn nadelen - computers raken snel verstopt van werk in verschillende activiteitsgebieden. Daarom moet er minstens om de zes maanden een algemene reiniging worden uitgevoerd.

Het besturingssysteem opschonen
Het besturingssysteem opschonen

instructies:

Stap 1

Installeer het besturingssysteem opnieuw. Deze methode is de meest radicale, maar geeft resultaten die op geen enkele andere manier bereikt kunnen worden. Veel gebruikers zijn bang om het besturingssysteem zelf opnieuw te installeren, maar dit is absoluut niet moeilijk. In het bijzonder, als u twee harde schijven hebt en Windows 7 installeert, vereist het proces slechts een paar stappen. Het belangrijkste is om alle belangrijke informatie op één schijf op te slaan, en de tweede is om het besturingssysteem daar te formatteren en te installeren.

Stap 2

Gebruik reinigingsprogramma's. Er is een rijk assortiment aan software voor elke gelegenheid: voor het verwijderen van onnodige bestanden (als de computer bijvoorbeeld langer dan zes maanden wordt gebruikt, kan CCleaner tot 100 GB vrije ruimte opschonen zonder uw documenten te verwijderen), voor het opschonen het register of het verwijderen van virussen en spyware … Dit alles zal het werk en het laden van het systeem enigszins versnellen.

Stap 3

Defragmenteren. De betekenis van dit proces blijft voor veel gebruikers mysterieus, maar het is gewoon noodzakelijk om het regelmatig uit te voeren. Stel je voor dat er drie enorme stapels boeken op de grond liggen: dit is de inhoud van je harde schijf. Defragmentatie is alfabetische volgorde van boeken op planken. De gebruiker zal geen veranderingen voelen, terwijl het besturingssysteem alle gegevens voor zichzelf zal organiseren en de toegangssnelheid aanzienlijk zal verhogen - het systeem zal zichzelf "opschonen" en "kammen".

Stap 4

Bedien het besturingssysteem correct. De gemakkelijkste manier om op te ruimen is om vuil buiten te houden. Slechts één onjuiste verwijdering van programma's (niet via een speciaal voor dit menu voorzien) kan in zes maanden zoveel "staarten" in het systeemregister achterlaten dat geen enkel programma alles kan opschonen. Daarom loont het de moeite om stabiel en op tijd schoon te maken, de software correct te verwijderen en het internet niet te gebruiken zonder pc-beveiliging.

Aanbevolen: