Waarom Moet Ik De Cache Wissen?

Waarom Moet Ik De Cache Wissen?
Waarom Moet Ik De Cache Wissen?

Video: Waarom Moet Ik De Cache Wissen?

Video: Waarom Moet Ik De Cache Wissen?
Video: Google Chrome - Cache legen en Geschiedenis wissen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u websites bezoekt, slaat elke browser website-ontwerpelementen op in een aparte map op uw computer. Deze map wordt de cache genoemd. Wanneer u deze pagina opnieuw bezoekt, zal de browser enkele bestanden (flash-animaties, afbeeldingen, geluiden) van de harde schijf van uw computer downloaden.

Waarom moet ik de cache wissen?
Waarom moet ik de cache wissen?

Dergelijk laden versnelt natuurlijk het werk, maar het ontwerp van de site kan veranderen en de browser zal u een verouderd ontwerp tonen. Bovendien nemen tijdelijke bestanden schijfruimte in beslag. Als u een fan bent van internet en verschillende browsers gebruikt, zullen meerdere cachemappen de hoeveelheid vrije schijfruimte merkbaar verminderen.

Naast de cache slaan browsers browsegeschiedenis op. Niet alle gebruikers willen dat waakzame collega's of familieleden in hun voetsporen treden. Verschillende browsers gebruiken verschillende methoden om tijdelijke bestanden en geschiedenis te verwijderen.

Om de cache in Mozilla Firefox te wissen, gaat u naar het menu "Extra" en selecteert u de opdracht "Recente geschiedenis wissen". Open in een nieuw venster de lijst "Details" en vink de vakjes "Geschiedenis van bezoeken" en "Cache" aan. Stel in het venster "Wissen" het tijdsinterval in waarvoor u de gegevens wilt verwijderen.

U kunt uw browser configureren om automatisch al uw surfinformatie op het web te verwijderen wanneer u Mozilla afsluit. Selecteer in het menu "Extra" de opdracht "Opties" en ga naar het tabblad "Privacy". Schakel de selectievakjes uit naast 'Browsegeschiedenis onthouden' en 'Downloadgeschiedenis onthouden'. Controleer de opdracht "Geschiedenis wissen bij sluiten".

Om de cache in IE8 te wissen, start u deze browser, gaat u naar het menu "Extra" en selecteert u de optie "Internetopties". Vink op het tabblad "Algemeen" in het gedeelte "Browsegeschiedenis" het vakje "Browsegeschiedenis verwijderen bij afsluiten" aan als u uw browsegeschiedenis geheim wilt houden. Klik op "Verwijderen" en selecteer in het nieuwe venster de selectievakjes voor de gegevens die u wilt verwijderen.

Gebruik de knop Opties om uw privacybeleid te verfijnen. Daar kunt u zelfstandig bepalen hoeveel ruimte op de harde schijf wordt ingenomen door tijdelijke bestanden. Naarmate de toegewezen ruimte vol raakt, worden oude bestanden verwijderd. Geef in het gedeelte "Geschiedenis" op hoe lang de lijst met bezochte websites wordt bewaard.

Als u IE7 gebruikt, kiest u in het menu Extra de optie Browsegeschiedenis verwijderen. Klik in het venster Browsegeschiedenis verwijderen op de knoppen Bestanden verwijderen en Geschiedenis verwijderen.

Om de cache van de Opera-browser te wissen, selecteert u in het menu "Extra", de opdracht "Opties" en gaat u naar het tabblad "Geavanceerd". Klik op de regel "Geschiedenis" en de knop "Wissen" naast de items

In-Memory Cache en Disk Cache. Schakel het selectievakje "Wissen bij afsluiten" in als u wilt dat de inhoud van de cache automatisch wordt verwijderd.

Aanbevolen: