Waarom Je Absoluut Moet Leren Wat Scrum Is

Inhoudsopgave:

Waarom Je Absoluut Moet Leren Wat Scrum Is
Waarom Je Absoluut Moet Leren Wat Scrum Is

Video: Waarom Je Absoluut Moet Leren Wat Scrum Is

Video: 7 SCRUM MASTER INTERVIEW QUESTIONS u0026 ANSWERS! 2022, December
Anonim

Het management in ons land en over de hele wereld ontwikkelt zich in hoog tempo. Er zijn honderden technieken waarmee je mensen, processen en bedrijven kunt managen met een goed rendement. Maar sommige van deze technologieën worden momenteel als de meest effectieve en efficiënte beschouwd. Ook voor hen geldt de relatief recente Scrum-methodiek.

Scrum-technologie
Scrum-technologie

Scrum is verreweg de meest populaire agile technologie van allemaal. Een van de belangrijkste kenmerken is dat het gebaseerd is op teamwork.

Scrum - wat is het?

In de wereld van het ondernemerschap ligt de nadruk bij de uitvoering van een project in de meeste gevallen op het individu. Dat wil zeggen, elke werknemer van het bedrijf is verantwoordelijk voor het toegewezen werk en is er verantwoordelijk voor.

Elke productie bestaat echter voornamelijk vanwege groepsinspanningen. De beste mensen in een bedrijf kunnen de klus natuurlijk sneller klaren dan anderen. Maar het zijn de briljante teams die de productiviteit van het bedrijf verhogen.

Bij het uitvoeren van projecten met behulp van de Scrum-methode (spreek uit niet "scrum", maar "scrum"), is het in de eerste plaats een groep waarin elke persoon een bepaalde functie vervult. Dat wil zeggen, de projectdeelnemers in dit geval zijn, in tegenstelling tot de gebruikelijke methoden, mensen niet van één specialiteit, maar van verschillende.

Het proces van werken volgens de Scrum-methodiek zelf is opgedeeld in verschillende delen met het stellen van specifieke doelen. Na het bereiken van de minimale taken rapporteert het team aan de klant. Heel vaak wordt deze techniek gebruikt door bijvoorbeeld softwareontwikkelingsteams.

Een eenvoudig voorbeeld van het organiseren van werk met behulp van Scrum-technologie

In gewone bedrijven werken accountants samen met andere accountants, programmeurs - met programmeurs, etc. Bij het gebruik van Scrum-technologie is de situatie heel anders.

Bij het toepassen van deze techniek zullen teamleden in een banketbakkerij of bakkerij bijvoorbeeld:

 • Chef;
 • technoloog;
 • banketbakker;
 • verkoper.

Al deze mensen moeten zo nauw mogelijk samenwerken. Een verkoper informeert het team bijvoorbeeld dat klanten geen behoefte hebben aan taarten met aardappelvulling en tegelijkertijd kopen ze vaak interessant gevormde gebakjes.

Het team houdt rekening met deze aanbevelingen en begint driehoekige taarten met krenten te bakken. Het product is snel uitverkocht door klanten, wat leidt tot een verhoging van de winstgevendheid van de zoetwaren.

Geschiedenis van de schepping

Eigenlijk zag het concept van "scrum" het licht terug in de jaren 80 van de vorige eeuw. Het werd in gebruik genomen door wetenschappers uit Japan H. Takeuchi en I. Nonaki, die het succes opmerkten van projecten die werden uitgevoerd door minigroepen zonder algemene specialisatie.

In 1993 werd deze originele aanpak gebruikt bij de ontwikkeling van een managementmethodologie voor Easel door programmeur Joseph Sutherland. Deze Amerikaanse specialist noemde het officieel Scrum.

Een paar jaar later paste programmeur Ken Schwaber de Scrum-technologie toe aan de hele industrie als geheel. Sindsdien begint Scrum aan populariteit te winnen en tegenwoordig werken veel bedrijven over de hele wereld met deze methode.

Waarom je Scrum zou moeten leren: de voordelen van technologie

De Scrum-methodologie is in de wereld enorm populair geworden, in de eerste plaats omdat je door het gebruik ervan projecten twee keer zo snel kunt uitvoeren. Bovendien maakt deze technologie, in tegenstelling tot de eerder gebruikte, het uiteindelijk mogelijk om precies het product te krijgen dat de klant nodig heeft.

De voordelen van de Scrum-methodologie zijn onder meer het vermogen om:

 • minimalisering van het projectbudget;
 • dagelijkse bewaking van de voortgang van de werkzaamheden;
 • direct tijdens de uitvoering aanpassingen doorvoeren.

Zijn er nadelen?

Er zijn veel voordelen aan Scrum agile managementtechnologie. Maar deze techniek heeft, net als elke andere, natuurlijk zijn nadelen.De nadelen van Scrum zijn bijvoorbeeld:

 1. Een groot aantal uitzonderingen. Het zal eenvoudigweg onmogelijk zijn voor een incompetente manager om een ​​project te voltooien met behulp van deze methode, in tegenstelling tot traditionele, met een laag budget en onvoldoende kwalificaties van werknemers.
 2. Moeilijkheden bij het sluiten van contracten. Bij het toepassen van deze techniek is er geen vaste opdracht of budget. En dit bemoeilijkt de wettelijke registratie van het project.
 3. Geen erg brede specialisatie van de methode. In sommige gevallen kunnen niet alle stadia van projectontwikkeling met Scrum worden geïmplementeerd.

Technologische kenmerken

Naast teamwerk en de aanwezigheid van minidoelen, zijn de kenmerken van de Scrum-methodologie:

 1. Gebrek aan een hiërarchie van macht. In gewone bedrijven doen downline-medewerkers wat hun superieuren hen opdragen. Bij het gebruik van de Scrum-methode werken alle teamleden samen.
 2. Samenhang van acties. Er is in dit geval geen hiërarchie in het team, maar de activiteiten van de projectdeelnemers worden aangestuurd door de eigenaar van het eindproduct. Het is deze persoon die de belangrijkste vector van het werk van de groep bepaalt.
 3. Collectieve verantwoordelijkheid voor het resultaat. Als het project mislukt, zoekt het team niet naar de boosdoener, maar identificeert het de hoofdoorzaak van het probleem en lost het op.

Scrum-framework

Scrum projectmanagement bestaat uit 3 hoofdonderdelen:

 • rollen;
 • beoefenaar;
 • artefacten.

Elk van deze onderdelen bevat op zijn beurt ook verschillende elementen.

Rollen

Er zijn drie rollen in Scrum:

 • producteigenaar - vertegenwoordiger van de klant;
 • Scrum Master - een van de teamleden die de ontwikkeling ervan begeleidt;
 • ontwikkelaars - een team van specialisten van 5-9 personen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de geselecteerde taken.

De Product Owner heeft bij het implementeren van een Scrum-project interactie met het team, coördineert zijn acties, dient eisen in en accepteert en evalueert uiteindelijk de resultaten.

De Scrum Master lost onder andere problemen op die het werk belemmeren. Hij is ook verantwoordelijk voor het creëren van teamgeest in de groep.

De primaire taak van de ontwikkelaars is om in elke fase realistische doelen te stellen en deze binnen het geplande tijdsbestek te bereiken.

Praktijken

Mini-etappes met specifieke doelen in Scrum worden sprints genoemd. Elke dergelijke fase duurt meestal 2-4 weken. De taak van het team is in de laatste fase van elke sprint om een ​​afgewerkt product te krijgen dat aan de klant kan worden gedemonstreerd.

Beoefenaars in Scrum hebben, net als rollen, er drie:

 • dagelijkse vergaderingen - gehouden in de ochtend voordat u aan het werk gaat;
 • sprint review meetings - gehouden aan het einde van de fase;
 • noodstop van de sprint - beëindiging van het werk voor de deadline in geval van onmogelijkheid om de taak te voltooien of op initiatief van de klant.

Artefacten

De belangrijkste artefacten van elk Scrum-project zijn:

 • productlogboek - een lijst met klantvereisten gesorteerd op belangrijkheid;
 • sprintlogboek opgesplitst in microtaken;
 • Sprintschema - Toont wijzigingen in de werklast.

Voor elk doel uit het sprintlogboek krijgt een groep die volgens de Scrum-methode werkt meestal niet meer dan 2 dagen.

Populair per onderwerp