Hoe Te Starten Vanaf Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Te Starten Vanaf Schijf
Hoe Te Starten Vanaf Schijf

Video: Hoe Te Starten Vanaf Schijf

Video: Hoe Te Starten Vanaf Schijf
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem te installeren of gespecialiseerde programma's uit te voeren die zijn ontworpen om in de MS-DOS-omgeving te werken, moet u het apparaat opstarten vanaf de dvd-media. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt.

Hoe te starten vanaf schijf
Hoe te starten vanaf schijf

instructies:

Stap 1

Meestal wordt het instellen van de opstartparameters van een computer uitgevoerd via het BIOS-menu. Als u een desktopcomputer gebruikt, drukt u op de Delete-toets nadat deze is opgestart. Wanneer het BIOS-menu wordt geopend, selecteert u Boot Options en zoekt u het submenu Boot Device Priority. Open de kolom Eerste opstartapparaat en plaats uw dvd-station op de eerste plaats. Dit item kan Interne dvd-rom worden genoemd.

Stap 2

Keer terug naar het hoofd-BIOS-menu en markeer het item Opslaan en afsluiten. Druk op Enter om uw wijzigingen op te slaan en uw computer opnieuw op te starten. Soms is gewoon op de F10-toets drukken voldoende. Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd (dvd). Klik op een willekeurige toets om de geïnstalleerde schijf te starten.

Stap 3

Bij sommige versies van moederborden kunt u snel het apparaatkeuzemenu oproepen. Druk op de F8-toets nadat u de computer hebt aangezet. Markeer in het geopende venster het item Interne dvd-rom en druk op Enter. Hiermee kunt u de computer eenmaal vanaf schijf opstarten.

Stap 4

Bij gebruik van een laptop kunnen er verschillende opties zijn om het BIOS-menu te openen. Meestal moet u op de Esc-toets drukken en het stapsgewijze menu volgen. Soms kunt u toegang krijgen tot de moederbordinstellingen door op de F2-toets te drukken. Selecteer de sleutel die wordt aangegeven in de tekst van het bericht dat verschijnt wanneer de mobiele computer opstart.

Stap 5

Als u een netbook gebruikt die geen eigen dvd-station heeft, sluit u eerst de schijflezer aan op de USB-poort. Selecteer in het selectiemenu voor opstartapparaten USB DVD-ROM of External DVD-ROM.

Aanbevolen: