Hoe Op Te Starten Vanaf Cd Op Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Op Te Starten Vanaf Cd Op Laptop
Hoe Op Te Starten Vanaf Cd Op Laptop

Video: Hoe Op Te Starten Vanaf Cd Op Laptop

Video: Hoe Op Te Starten Vanaf Cd Op Laptop
Video: How to open and run a CD on your computer manually 2024, April
Anonim

Het opstarten van een laptop vanaf een cd is soms nodig bij problemen met het besturingssysteem. Als u weet hoe u dit moet doen, kunt u uw besturingssysteem herstellen en gegevensverlies voorkomen.

Hoe op te starten vanaf cd op laptop
Hoe op te starten vanaf cd op laptop

instructies:

Stap 1

Voor een laptopgebruiker (en eigenlijk elke pc), een van de meest onaangename situaties die gepaard gaan met het niet opstarten van de computer. Het is goed als er twee besturingssystemen op de computer zijn geïnstalleerd, en in het geval van een probleem met één, kunt u altijd opstarten vanaf de back-up, belangrijke gegevens opslaan en rustig beginnen met het herstellen van het hoofdbesturingssysteem. Maar wat als er geen tweede besturingssysteem op de computer is en het niet helpt om op F8 te drukken bij het opstarten en ervoor te kiezen om op te starten naar de laatste succesvolle configuratie?

Stap 2

Een goede, en soms de enige manier om de computer te herstellen zonder gegevensverlies, is door het besturingssysteem op te starten met de Live-cd - een besturingssysteem dat zich op een gewone cd bevindt. Een dergelijk systeem is een vereenvoudigde versie van Windows XP en stelt u in staat om na het laden een volledig functioneel systeem te krijgen. De Live-cd is te vinden op internet en is ook aanwezig in sommige Windows XP-assembly's die in Rusland en aangrenzende landen gebruikelijk zijn - bijvoorbeeld in de Zver XP-distributiekit.

Stap 3

Om een live-cd op te starten, moet u eerst opstarten vanaf cd selecteren, meestal moet u op de F12-toets drukken om dit helemaal aan het begin van het opstarten te doen. Er verschijnt een menu voor het kiezen van opstartopties. Mogelijk moet u het BIOS op uw laptop invoeren om een apparaat te selecteren om vanaf op te starten. Het invoeren van het BIOS op verschillende laptopmodellen gebeurt ook op verschillende manieren, meestal door op de Del- of F2-toets te drukken.

Stap 4

Zoek in het BIOS het tabblad BOOT en selecteer daar CD als het primaire opstartapparaat. Als er geen BOOT-tab is, zoek dan gewoon naar de regels First boot, Second boot - de opstartapparaten worden ernaast aangegeven. In de First boot-regel, selecteer boot from CD, de keuze kan worden gemaakt met de F5- en F6-toetsen, "+" en "-" - onderaan de pagina staan meestal bijbehorende tips. Sla vervolgens de aangebrachte wijzigingen op, hiervoor moet u meestal op Esc drukken om naar het BIOS-hoofdmenu te gaan en vervolgens de optie Opslaan en setup afsluiten selecteren. Selecteer Ja wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 5

Na het opnieuw opstarten zal het opstarten vanaf Live CD starten. Lees aandachtig de labels op het scherm - om op te starten kan u worden gevraagd om op een willekeurige toets te drukken (Druk op een willekeurige toets). Daarna zou de download succesvol moeten zijn, je krijgt een volledig werkende Windows XP. Nu belangrijke gegevens zijn opgeslagen, kunt u beginnen met het herstellen van uw primaire besturingssysteem. De eenvoudigste manier is om het opnieuw te installeren, maar houd er rekening mee dat veel oudere Windows XP-builds geen SATA-schijven zien. Om XP in dit geval te installeren, selecteert u de IDE-emulatiemodus in het BIOS. Zoek naar de regels HDD IDE, SATA native modus, AHCI-modus of iets dergelijks, selecteer de gewenste optie en sla de wijzigingen op. Daarna zou de installatie van het besturingssysteem succesvol moeten zijn.

Aanbevolen: