Hoe Het BIOS In Te Stellen Om Vanaf Schijf Op Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS In Te Stellen Om Vanaf Schijf Op Te Starten
Hoe Het BIOS In Te Stellen Om Vanaf Schijf Op Te Starten

Video: Hoe Het BIOS In Te Stellen Om Vanaf Schijf Op Te Starten

Video: Hoe Het BIOS In Te Stellen Om Vanaf Schijf Op Te Starten
Video: How To Set Your BIOS To Boot From DVD or CD 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het moeilijk om een computer te vinden waarop slechts één schijf is geïnstalleerd en het besturingssysteem kan op elk ervan worden geschreven. Om het basis invoer-/uitvoersysteem (BIOS) niet voor de keuze te stellen, wordt de volgorde gegeven waarin naar de OS-lader op alle beschikbare schijfstations moet worden gezocht. Als u bijvoorbeeld wilt dat het systeem opstart vanaf een dvd, moet het helemaal aan het begin van deze wachtrij worden geplaatst door de juiste instellingen te wijzigen met behulp van het BIOS-instellingenpaneel.

Hoe het BIOS in te stellen om vanaf schijf op te starten
Hoe het BIOS in te stellen om vanaf schijf op te starten

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS-instellingenpaneel. Om dit te doen, moet u een herstart van het hoofdbesturingssysteem starten, wachten tot regels met informatie over de hardware die op de computer is geïnstalleerd en de resultaten van het controleren van het basissysteem op de werking ervan door het scherm gaan. Na al deze tabellen die nuttig zijn voor het systeem, maar voor de meeste gebruikers onbegrijpelijk, verschijnt er een inscriptie op het scherm met informatie over welke toets moet worden ingedrukt om het BIOS-instellingenscherm te openen. Deze regel in het Engels in de linkerbenedenhoek van het scherm kan heel snel knipperen en je hebt geen tijd om op de gewenste combinatie te drukken. Het is oké - probeer de eerste keer in ieder geval de aanduiding van de sleutel te lezen (meestal zijn dit de Delete- of F2-knoppen) en probeer het opnieuw. Als u het juiste moment meerdere keren achter elkaar niet kunt vangen, probeer dan niet op de inscripties te focussen, maar op de lichtsignalen - alle LED's (NumLock, CapsLock, enz.) Knipperen tegelijkertijd op het moment dat u moet druk op de toets om het BIOS-instellingenmenu te openen.

Stap 2

Zoek het gedeelte in het instellingenpaneel dat de instellingen bevat voor de polling-volgorde van de schijven van de computer - afhankelijk van de fabrikant en de BIOS-versie kan het anders worden genoemd. Als u een sectie met de naam Boot ziet, gaat u daar waarschijnlijk naartoe. Als een dergelijke inscriptie niet in uw versie van het paneel staat, zoek dan naar de sectie met de naam Geavanceerde BIOS-functies. Elke fabrikant bedenkt ook een manier om de volgorde zelf in te stellen - het kunnen bijvoorbeeld vier regels zijn met de teksten 1st Boot Device, 2nd Boot Device, enz. Als u langs deze lijnen beweegt met de pijltoetsen omhoog / omlaag, moet u de gewenste schijf installeren door deze te selecteren met de knoppen PageUp / PageDown of +/-. In sommige versies van de panelen zijn deze regels een niveau dieper verborgen - om ze te bereiken, moet je naar de Boot Sequence-regel van deze sectie gaan, op Enter drukken en vervolgens de beschreven manipulaties uitvoeren in de subsectie die aan je wordt gepresenteerd.

Stap 3

Verlaat het instellingenpaneel en vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan. In de meeste BIOS-versies kan dit worden gedaan door op de Esc-toets te drukken. Wanneer het paneel op deze manier wordt gesloten, vraagt het systeem of u de wijzigingen moet opslaan - geef het juiste antwoord.

Aanbevolen: