Hoe Het Bestandsformaat Te Zien

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Te Zien
Hoe Het Bestandsformaat Te Zien

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Zien

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Zien
Video: Ed Controls uitleg voor opdrachtnemers 2024, April
Anonim

Om het hoofd van de computergebruiker niet met onnodige details te belasten, schakelt de Windows-fabrikant met name in de standaardinstellingen de weergave van bestandsextensies uit. Als de noodzaak om de extensies toch te zien zich voordoet (bijvoorbeeld om het bestandsformaat te achterhalen), dan moet de gebruiker zelfstandig de bijbehorende OS-installatie wijzigen.

Hoe het bestandsformaat te zien
Hoe het bestandsformaat te zien

instructies:

Stap 1

Start Windows Verkenner. Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op uw bureaublad. Als de weergave ervan is uitgeschakeld in de OS-instellingen, kunt u bijvoorbeeld Explorer openen via het dialoogvenster voor het starten van het programma - druk op de toetsencombinatie CTRL + R, voer de verkenneropdracht in en klik op de knop "OK". Er is een nog snellere manier - gebruik de "sneltoetsen" WIN + E.

Stap 2

Vouw het gedeelte "Extra" in het Verkenner-menu uit en selecteer de regel "Mapopties". U kunt ook via het Windows "Configuratiescherm" naar de eigenschappen van de map gaan. Het wordt gestart via het hoofdmenu van het besturingssysteem op de knop "Start".

Stap 3

Klik in het venster Eigenschappen op het tabblad Weergave. Blader door de lijst met "Geavanceerde opties" naar de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" en schakel het selectievakje aan het begin uit. Op deze manier schakelt u de weergave van de extensie voor alle bestanden in en kunt u per extensie hun formaten bepalen.

Stap 4

Als u de indeling van een systeembestand wilt weten, zoek dan in dezelfde lijst de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" en schakel het bijbehorende selectievakje uit. Bovendien moet u een vinkje plaatsen voor de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven".

Stap 5

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in de systeeminstellingen vast te leggen.

Stap 6

Als u, nadat u de extensie van het gewenste bestand op de beschreven manier hebt geleerd, het formaat niet onafhankelijk kunt bepalen, gebruik dan de helpservices van dit profiel op internet. Typ bijvoorbeeld op de website open-file.ru de bestandsextensie in het veld onder de woorden "zoek naar een extensie op de site" in de rechterbovenhoek van de hoofdpagina en druk op Enter. Uw verzoek wordt naar de server gestuurd en de scripts retourneren een tabel met een link naar de beschrijving van het bestandsformaat met de opgegeven extensie.

Aanbevolen: