Hoe Het Bestandsformaat Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Weer Te Geven
Hoe Het Bestandsformaat Weer Te Geven

Video: Hoe Het Bestandsformaat Weer Te Geven

Video: Hoe Het Bestandsformaat Weer Te Geven
Video: Photoshop serie 2 de afbeeldingsgrootte veranderen 2024, April
Anonim

Het formaat definieert de structuur van het bestand, dat bepaalt hoe het wordt opgeslagen en weergegeven. Dergelijke informatie wordt als extensie in de bestandsnaam geschreven - een paar letters na de naam en het puntteken. Om het formaat weer te geven en andere informatie over het bestand te krijgen, moet u de componenten van het systeem kunnen gebruiken.

Hoe het bestandsformaat weer te geven
Hoe het bestandsformaat weer te geven

instructies:

Stap 1

De meeste gangbare programma's hebben redelijk herkenbare pictogrammen voor hun bestanden, dus u kunt op de pictogrammen navigeren. Maar in gevallen waarin het moeilijk of onmogelijk is om de bestandsextensie te bepalen, is het beter om het systeem te configureren om formaten weer te geven. Om dit te doen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Stap 2

Open het "Configuratiescherm" via de Windows-toets of de "Start"-knop. Klik in de categorie Vormgeving en thema's op het pictogram Mapopties. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Je kunt het op een andere manier noemen: open een map op je computer in een willekeurige map en selecteer het item "Mapopties" in het menu "Extra".

Stap 3

Ga naar het tabblad "Weergave" in het dialoogvenster dat wordt geopend. Gebruik de schuifbalk om helemaal naar het einde van de tak "Bestanden en mappen" in de groep "Geavanceerde instellingen" te gaan. Schakel het selectievakje "Extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" uit. Sla de nieuwe instellingen op met de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster met het [x]-pictogram of de OK-knop. Daarna wordt hun extensie toegevoegd aan de naam van alle bestanden.

Stap 4

Om gedetailleerde informatie over een bestand te krijgen - ontdek het type, het programma waarmee u het kunt openen, bekijk de datum van aanmaak en de laatste wijziging van het bestand, enzovoort - open het eigenschappenvenster. Om dit te doen, beweegt u de muiscursor over het bestandspictogram en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Selecteer het tabblad Algemeen en ontvang alle informatie die u nodig hebt.

Stap 5

Als u het bestandsformaat moet wijzigen, is het beter om de opdracht "Naam wijzigen" niet te gebruiken. Deze methode werkt niet in alle gevallen. Gebruik beter een converter of voer het programma uit waarin het bestand is gemaakt en sla het op met een andere extensie. U kunt ook de opdrachten Importeren en Exporteren gebruiken.

Aanbevolen: