Hoe Het Bestandsformaat Naar Muziek Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Naar Muziek Te Veranderen
Hoe Het Bestandsformaat Naar Muziek Te Veranderen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Naar Muziek Te Veranderen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Naar Muziek Te Veranderen
Video: Kinderen met krullen dragen haar vaker natuurlijk 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin de mediaspeler op je computer, speler of telefoon het muziekbestand weigert te herkennen. Dit kan te wijten zijn aan een onjuiste tracknaam en extensie. Soms is het ook nodig om het bestand naar een geschikt muziekformaat te converteren.

Hoe het bestandsformaat naar muziek te veranderen
Hoe het bestandsformaat naar muziek te veranderen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw toepassing voor het afspelen van muziek het MP3-formaat ondersteunt. Controleer ook de naam van het bestand door er met de rechtermuisknop op te klikken en "Eigenschappen" te kiezen. Het zou eruit moeten zien als "Track name.mp3". Als de bijbehorende extensie ontbreekt, voegt u deze toe aan de titel. Als u een bestand op een computer gaat afspelen, geeft u ook de juiste toepassing op in de eigenschappen om het te starten. Als alles correct is gedaan, verandert het bestandspictogram in het pictogram van de speler die het moet starten.

Stap 2

Wijzig de bestandsextensie als deze na het hernoemen nog steeds niet wordt afgespeeld. Om het exacte formaat te weten te komen, controleert u de bron waar het bestand vandaan is gekopieerd: website, cd, enz. Wellicht worden daar de benodigde gegevens vermeld. Andere veelgebruikte muziekformaten zijn bijvoorbeeld WAW, AC3, WMA, enz.

Stap 3

Geef de juiste bestandsnaam op die nodig is om het in de speler af te spelen. Sommige programma's ondersteunen bijvoorbeeld geen Cyrillisch, waardoor ze simpelweg geen tracks herkennen. De titel moet in het Engels zijn zonder het gebruik van vreemde tekens, leestekens, enz.

Stap 4

Converteer het bestand naar een ander muziekformaat, indien nodig om het in een bepaalde speler te openen. Hiervoor zijn veel programma's ontworpen, bijvoorbeeld Nero Soundtrax, Sound Forge, Blaze Media Pro, etc. Alle audioconverters hebben een vrijwel identiek werkingsprincipe. Start het programma, selecteer "Bestand" in het bovenste menu en vervolgens "Openen". Geef in het verkennervenster het pad op naar het bestand om het te converteren. Selecteer na het downloaden van het bestand het menu-item "Opslaan als …". In het venster dat verschijnt, ziet u de mogelijkheid om een geschikt muziekformaat te selecteren, waarnaar de track zal worden geconverteerd.

Aanbevolen: