Hoe Het Bestandsformaat Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Te Bepalen
Hoe Het Bestandsformaat Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Bepalen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Bepalen
Video: Badkamermuur tegelen met Roger 2024, Maart
Anonim

Het formaat (of type) van een bestand wordt bepaald door de extensie. Bestanden van hetzelfde type worden meestal alleen verenigd door dezelfde pictogrammen en programma's die nodig zijn om ze te openen. Extensies zijn echter afhankelijk van het specifieke bestandstype en de eigenschappen en kenmerken ervan, ongeacht het programma dat wordt uitgevoerd.

Hoe het bestandsformaat te bepalen
Hoe het bestandsformaat te bepalen

Noodzakelijk

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om het bestandsformaat te bepalen, hoeft u alleen maar op het einde van de naam te letten. De tekens na de punt in de bestandsnaam zijn de extensie. Als u de betekenis van deze symbolen kent, kunt u het bestandsformaat bepalen.

Om de weergave van bestandsextensies in te schakelen, gaat u naar het menu "Mapopties …" (op het tabblad "Extra" van het hoofdmenu in een willekeurige map). Schakel op het tabblad "Bekijken" de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit. Klik op de knop Toepassen en vervolgens op OK om te voltooien.

Stap 2

Om het specifieke formaat (type) van een bestand te achterhalen, opent u de map die het bevat. Selecteer vervolgens het bestand door met de linkermuisknop te klikken en roep de lijst met acties erop door met de rechtermuisknop te klikken. Selecteer in deze lijst de laatste regel - "Eigenschappen". Open het tabblad "Algemeen" in het venster dat verschijnt. Dit tabblad bevat alle basisinformatie over het bestand (naam, type, uitvoerende toepassing, locatie, grootte, aanmaakdatum en basiskenmerken). In de regel "Bestandstype" kunt u informatie krijgen over het formaat. Om het venster met bestandseigenschappen te sluiten, drukt u op de knop "Annuleren" of "OK".

Aanbevolen: