Hoe Het Bestandsformaat Te Herkennen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Te Herkennen
Hoe Het Bestandsformaat Te Herkennen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Herkennen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Herkennen
Video: Vals geld en hoe je het kunt herkennen 2024, April
Anonim

Alle informatie op de computer wordt opgeslagen in de vorm van bestanden van verschillende formaten. Elke toepassing heeft toegang tot en werkt met die bronnen die het kan "lezen". Weten hoe het bestandsformaat te herkennen kan in verschillende situaties nuttig zijn voor de gebruiker.

Hoe het bestandsformaat te herkennen
Hoe het bestandsformaat te herkennen

instructies:

Stap 1

Let op de bestandspictogrammen. Om de navigatie in het Microsoft Windows-systeem te vergemakkelijken, heeft elk bestandstype zijn eigen pictogram. Meestal komen deze pictogrammen overeen met het pictogram van de applicatie waarmee bestanden kunnen worden geopend. Bestanden die zijn gemaakt in de teksteditor Microsoft Office Word hebben bijvoorbeeld een pictogram in de vorm van een blad met de letter W (Word) en de pictogrammen van bestanden met audiotracks komen overeen met het uiterlijk van het spelerpictogram.

Stap 2

Leer de bestandsextensie begrijpen. De naam van een bestand bestaat uit twee delen: vóór de punt is de naam van het bestand dat eraan is toegewezen door de gebruiker of het programma, na de punt - de aanduiding van het bestandstype. Als bestanden op uw computer verschijnen zonder extensie, open dan een willekeurige map. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Service", roep in het vervolgkeuzemenu het onderdeel "Mapopties" op - een nieuw dialoogvenster wordt geopend.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en gebruik de schuifbalk om door de lijst in het gedeelte "Geavanceerde opties" te gaan. Schakel het selectievakje "Extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" uit. Klik op de knop "Toepassen" en sluit het eigenschappenvenster door op de knop OK of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. U zou nu de bestandsextensie moeten kunnen zien.

Stap 4

Door actief gebruik te maken van verschillende applicaties onthoudt de gebruiker welke programma's met een bepaald bestandsformaat werken. Wees attent en na verloop van tijd zul je alles onthouden. Als u het moeilijk vindt om met de hoeveelheid informatie om te gaan, verplaats dan de cursor naar het bestand waarvan u het formaat wilt weten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het item "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Let in het geopende venster op het tabblad "Algemeen" op de secties "Bestandstype" en "Toepassing". Hier staan de antwoorden op de vragen in in welk formaat het bestand wordt opgeslagen en met welk programma het kan worden geopend. Na het bekijken van de gegevens sluit u het venster door op OK, Annuleren of de X in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 6

Gebruik een zoekopdracht op internet als het systeem het bestandstype niet herkent. Tot op heden is informatie over bestandstypen te vinden op verschillende bronnen. Op de website op https://open-file.ru volstaat het bijvoorbeeld om de extensie van het niet-herkende bestand in het zoekveld in te voeren, op de knop "Zoeken" te drukken en te wachten tot alle benodigde informatie wordt weergegeven op de scherm.

Aanbevolen: