Hoe Gebruikersmappen Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Gebruikersmappen Te Verbergen
Hoe Gebruikersmappen Te Verbergen

Video: Hoe Gebruikersmappen Te Verbergen

Video: Hoe Gebruikersmappen Te Verbergen
Video: Map verbergen in windows (vista) 2024, Mei
Anonim

Als u bepaalde informatie op uw computer tegen nieuwsgierige blikken wilt beschermen, moet u de mappen waarin deze zich bevinden verbergen. Dit kan op verschillende manieren, zowel via het besturingssysteem zelf als via applicaties van derden.

Hoe gebruikersmappen te verbergen
Hoe gebruikersmappen te verbergen

instructies:

Stap 1

Gebruik standaardtools van het Windows-besturingssysteem om mappen te verbergen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de map. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Eigenschappen". Er verschijnt een venster. Daarin, in de attributen, vind je het opschrift "Verborgen" en een leeg venster ernaast.

Stap 2

Vink het vakje aan. Hierdoor wordt de map van de gebruiker verborgen. In het geval dat de map nog steeds zichtbaar is, kunt u op veilig spelen en de bestanden erin verbergen. Ga naar het menu "Extra" en vervolgens naar "Mapopties".

Stap 3

Zoek in de geavanceerde opties het item "Verborgen bestanden en mappen niet weergeven". Daarna zijn de bestanden en map niet onzichtbaar voor een andere gebruiker. Als u echter het pad naar de map opgeeft, kunt u er gemakkelijk naartoe navigeren. Daarom, als u de map op een meer betrouwbare manier moet verbergen, heeft u hiervoor extra software nodig.

Stap 4

Gebruik de volgende toepassingen: Universal Shield, Folder Guard, Hide Folders XP. Er zijn ook andere programma's, maar deze zijn het gemakkelijkst te gebruiken. Download een van deze programma's online. Nadat u het hebt uitgevoerd, zal het programma onmiddellijk vragen welke mappen u wilt beschermen. Zodra de bescherming is toegepast, ziet het besturingssysteem ze niet meer. Maar hoe het ook zij, zelfs deze methode heeft zijn nadelen. Deze programma's beschermen bestanden alleen als het besturingssysteem actief is. Als bijvoorbeeld een USB-stick of harde schijf is aangesloten op een andere computer waarop bovenstaande programma's niet zijn geïnstalleerd, heeft de andere gebruiker gratis toegang tot verborgen bestanden.

Stap 5

Gebruik Rohos om onder alle omstandigheden bestanden te verbergen. Wat is het verschil tussen dit programma. Het codeert gegevens, dus zelfs als het medium is aangesloten op een computer met een ander besturingssysteem, zijn de bestanden nog steeds ontoegankelijk. Alle informatie wordt in één gecodeerd bestand geplaatst. Zelfs als de gebruiker het ontdekt, is het zonder wachtwoord niet mogelijk om toegang te krijgen tot uw informatie.

Aanbevolen: