Hoe Ip Op Een Lokaal Netwerk Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Ip Op Een Lokaal Netwerk Te Verbergen
Hoe Ip Op Een Lokaal Netwerk Te Verbergen

Video: Hoe Ip Op Een Lokaal Netwerk Te Verbergen

Video: Hoe Ip Op Een Lokaal Netwerk Te Verbergen
Video: Wat zijn IP adressen en hoe werkt dat? 2024, April
Anonim

In gevallen waarin de computer belangrijke informatie bevat die extra bescherming nodig heeft, of de computer zelf belangrijke functies vervult, is het noodzakelijk om de locatie op het netwerk te verbergen voor onbevoegde gebruikers. Het Windows-besturingssysteem biedt een aantal serviceopdrachten om u te helpen deze taak uit te voeren.

Hoe ip op een lokaal netwerk te verbergen
Hoe ip op een lokaal netwerk te verbergen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Voer de opdrachtprompt uit. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u "Opdrachtprompt" in het gedeelte "Standaard" of voert u het hulpprogramma uit via de opdracht cmd - "Uitvoeren". De opdrachtregel is nodig voor het invoeren van speciale opdrachten, waarvan de uitvoering geen grafische weergave nodig heeft.

Stap 2

Typ "net config server / hidden: yes" in de invoerregel en druk op enter. Deze combinatie van tekens is een speciale procedure voor het configureren van netwerkparameters zodat uw computer niet zichtbaar is op het netwerk. Als u de opdrachtparameters zelf wilt configureren, typt u net help config server en drukt u op enter. De opdrachtregel geeft een lijst met opties weer om deze procedure in te voeren. Als u de opdrachtregel niet meer nodig hebt, sluit u het venster.

Stap 3

Als u uw computer uit de verborgen modus moet halen, voert u de opdrachtprompt opnieuw uit en voert u de vereiste procedure in. Uitvoeropdracht helpt om de gewenste opties te specificeren. Van de eenvoudige manieren om een computer op het netwerk te verbergen, is er ook de mogelijkheid om de naam te wijzigen van de werkgroep waartoe uw computer op het netwerk behoort. Het wijzigen van het subnetmasker naar een uniek nummer zal ook helpen - dit kan worden gedaan in de netwerkverbindingsinstellingen.

Stap 4

U kunt ook gebruikmaken van gespecialiseerde diensten op internet, die het echte IP-adres gemakkelijk kunnen verbergen. Dit helpt bij een lokaal netwerk en tegelijkertijd een open sessie op internet. Ga naar de website 2ip.ru. Zoek vervolgens de service "Anonymizer". Klik daar en selecteer het land waarvan het IP-adres wordt weergegeven op de sites die u in de toekomst zult bezoeken. Schrijf vervolgens de site die u wilt bezoeken en klik op de knop "Volgende".

Aanbevolen: