Een Schijfkopie Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Comprimeren
Een Schijfkopie Comprimeren

Video: Een Schijfkopie Comprimeren

Video: Een Schijfkopie Comprimeren
Video: HowTo Bestanden comprimeren (zip) en uitpakken m.b.v. 7-zip 2024, April
Anonim

Schijfkopieën zijn hun volledige kopieën die als een bestand worden gepresenteerd. Doorgaans kan de informatie die erin is opgeslagen, worden gecomprimeerd om ruimte te besparen. Er zijn verschillende opties om dit probleem op te lossen.

Een schijfkopie comprimeren
Een schijfkopie comprimeren

instructies:

Stap 1

Een van de manieren waarop u een schijfkopie kunt comprimeren, is door een archiveringsprogramma te gebruiken. De meest voorkomende zijn WinRAR en 7-Zip. Download er een van respectievelijk https://www.rarlab.com of https://www.7-zip.org. Ze zijn freeware (WinRAR is shareware). U kunt naar eigen goeddunken ook een ander archiveringsprogramma gebruiken.

Stap 2

Start WinRAR. Gebruik de ingebouwde bestandsbeheerder van het programma om de schijfkopie te vinden die u wilt comprimeren. Selecteer het en selecteer vervolgens "Opdrachten" -> "Bestanden aan archief toevoegen" in het menu, of klik op de knop "Toevoegen" op de werkbalk of druk op de toetsencombinatie Alt + A.

Stap 3

Geef in het venster dat verschijnt de instellingen op voor het archief dat wordt aangemaakt. Schrijf de naam, selecteer het gewenste compressieformaat (ZIP of RAR), specificeer de compressiemethode. Indien nodig kunt u ook aanvullende instellingen opgeven. Klik daarna op OK en wacht tot het proces voor het maken van het archief is voltooid.

Stap 4

De volgorde van acties in het 7-Zip-programma is hetzelfde. Hetzelfde geldt voor andere archiveringsprogramma's.

Stap 5

De tweede methode is om de schijfkopie op te slaan in ISZ-indeling (Zipped ISO Disk Image). Bestanden in dit formaat zijn gecomprimeerde schijfkopieën. ISZ is ontwikkeld door ESB Systems. Om de gewenste schijfkopie in dit formaat op te slaan, gebruikt u een programma van hetzelfde bedrijf genaamd UltraISO.

Stap 6

Selecteer "Bestand" -> "Openen" in het menu. Zoek in de bestandsbeheerder die verschijnt de gewenste schijfkopie, selecteer deze en klik op de knop "Openen". Selecteer daarna "Bestand" -> "Opslaan als". Geef in het venster dat verschijnt een naam op en selecteer het.isz-formaat in de lijst en klik vervolgens op de knop "Opslaan". Wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: