Wat Bepaalt De Snelheid Van De Computer?

Inhoudsopgave:

Wat Bepaalt De Snelheid Van De Computer?
Wat Bepaalt De Snelheid Van De Computer?

Video: Wat Bepaalt De Snelheid Van De Computer?

Video: Wat Bepaalt De Snelheid Van De Computer?
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Computersnelheid is een belangrijke factor om op te letten als je je pc wilt gebruiken voor serieuze grafische toepassingen of als je gewoon moderne games gaat spelen.

Wat bepaalt de snelheid van de computer?
Wat bepaalt de snelheid van de computer?

De snelheid van een personal computer hangt van veel verschillende factoren af. Ten eerste is het noodzakelijk om direct te zeggen over de componenten die op de pc zijn geïnstalleerd. Voor prestaties moet je een goede processor, videokaart en RAM kopen. Deze 3 soorten componenten samen zorgen ervoor dat de computer snel kan werken, maar hun keuze moet grondig worden benaderd.

processor

Wanneer u bijvoorbeeld een bepaald processormodel kiest, moet u op de volgende parameters letten: kloksnelheid van het apparaat, aantal cores en ook de hoeveelheid cachegeheugen (het is raadzaam om apparaten te kiezen met een volume van minimaal 12 MB). Bij het kiezen van een processor is het noodzakelijk om te zoeken naar een klokfrequentie van minimaal 2, 8 GHz, maar hoe meer het is, hoe beter natuurlijk. Wat betreft het aantal kernen, alles is hier een beetje anders, zoals het op het eerste gezicht lijkt. Hun grote aantal geeft niet altijd aan dat de computer snel zal werken. Over het algemeen moet de processor zo worden gekozen dat deze goed aansluit bij de videokaart en RAM. Dan kunnen goede resultaten worden behaald. Daarom is het raadzaam om voor het kopen de tabellen met processorcompatibiliteit te bekijken en op speciale forums over een bepaald merk te lezen.

Videokaart

Wat de videokaart betreft, moet u bij het kiezen van dit specifieke onderdeel zorgvuldig omgaan met het probleem van compatibiliteit met andere componenten. Anders kan het niet alleen niet werken, maar zelfs opbranden. De belangrijkste parameters waar u op moet letten, zijn het videogeheugen en het model zelf. De hoeveelheid geheugen heeft invloed op de snelheid van de pc en alle programma's die met een grafisch beeld werken. Wat het model betreft, er zijn hier geen specifieke criteria. De keuze voor dit of dat model wordt bepaald door de games die op de pc worden uitgevoerd, aangezien ze vaak niet werken met één model, dat zelfs dezelfde hoeveelheid geheugen heeft die nodig is.

RAM

De hoeveelheid RAM heeft ook invloed op de snelheid van de pc. Het enige dat hier kan worden gezegd, is dat hoe meer het is, hoe beter, maar voordat u koopt, moet u ofwel een adviseur raadplegen, of zelf uitzoeken of een bepaald volume geschikt is voor uw moederbord of niet.

Vergeet bovendien niet dat een verstopte harde schijf, ongebruikte programma's, een vuil register ook de prestaties beïnvloeden, namelijk het opstarten van de computer. Daarom is het raadzaam om de computer regelmatig schoon te maken van ongebruikte programma's en ofwel geautomatiseerde software te gebruiken om het register op te schonen, of het zelf te doen.

Aanbevolen: