Hoe U Zelf De Snelheid Van Uw Computer Kunt Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe U Zelf De Snelheid Van Uw Computer Kunt Verhogen
Hoe U Zelf De Snelheid Van Uw Computer Kunt Verhogen

Video: Hoe U Zelf De Snelheid Van Uw Computer Kunt Verhogen

Video: Hoe U Zelf De Snelheid Van Uw Computer Kunt Verhogen
Video: 10 Tips om je Windows Computer Sneller te maken (gratis) 2024, April
Anonim

De software wordt elk jaar geavanceerder. Dit leidt ertoe dat de computer, die een paar jaar geleden nog werkte, niet meer voldoende presteert. De situatie wordt vaak verergerd door de opgehoopte problemen met het besturingssysteem, die de snelheid van de computer vertragen. In de meeste gevallen kan de gebruiker zelfstandig de prestaties van de pc verhogen.

Hoe u zelf de snelheid van uw computer kunt verhogen
Hoe u zelf de snelheid van uw computer kunt verhogen

Eerst moet u bepalen wat de trage pc heeft veroorzaakt. Het kan een softwareprobleem zijn of een zwakke computerconfiguratie, of vaak beide tegelijk. U moet "Taakbeheer" openen (druk op Ctrl + Alt + Del) en zie de belasting van de processor, het geheugen en het aantal lopende processen.

Al in dit stadium is het mogelijk om processen te identificeren die grote hoeveelheden RAM en processorkracht verbruiken. In de regel is het totale aantal processen op een goed afgestemde computer niet groter dan 30-35.

Onnodige processen verwijderen

Elk lopend proces hoort bij een bepaald programma. Kijk welke processen de maximale middelen verbruiken - als een proces u niet kent, voert u de naam in een zoekmachine in, u ontvangt alle benodigde informatie erover. Meestal hebben we het over een of andere onjuist werkende applicatie of een virusprogramma.

Stop het laden van de computer via de "Taakbeheer". Als u een gestopt programma gebruikt, installeer het dan opnieuw, in veel gevallen zal dit helpen om het te laten werken. Let vooral op programma's die je normaal gesproken niet nodig hebt, maar die zelf via autoload worden gestart. Om ze bij het opstarten te verwijderen, is het handig om de programma's Aida64 of CCleaner te gebruiken.

Het is erg handig om de diensten die u niet nodig heeft te stoppen. Om dit te doen, opent u hun lijst, deze is te vinden via het "Configuratiescherm", sectie "Administratieve hulpmiddelen". Zoek online naar de exacte lijst met services die voor uw besturingssysteem kunnen worden gestopt. Schakel daarna via het menu van het tabblad "Services" alle onnodige services uit, dit zal de prestaties van uw computer verbeteren.

Vergeet niet om uw computer regelmatig te reinigen van onnodige bestanden, registerfouten te verwijderen - dit laatste kan worden gedaan met behulp van het reeds genoemde CCleaner-programma.

Zelfservice computerupgrade

Als de software goed werkt, maar de prestaties van uw pc nog steeds niet voldoende zijn, moet u deze upgraden. Het is van groot belang om goed in te schatten welke onderdelen aan vervanging toe zijn. Schat allereerst de hoeveelheid RAM in, deze mag niet minder zijn dan 2-3 GB. Als er voldoende RAM is, evalueer dan de prestaties van de videokaart. Om dit te doen, kunt u gratis testprogramma's gebruiken, deze zijn gemakkelijk te vinden op het net.

Het is altijd nodig om de zwakste schakel van de pc te upgraden, waardoor de prestaties worden beperkt. Het is niet de moeite waard om de processor of videokaart te vervangen als er niet genoeg RAM is. In plaats van de processor te vervangen, is het in veel gevallen juister om een vervangende videokaart te kiezen - het is de grafische verwerking die een van de meest kritieke, in termen van prestatie, processen is.

Het vervangen van de processor is de laatste optie. Voordat u een beslissing neemt, moet u nuchter uw vaardigheden beoordelen - u moet niet alleen een processor kiezen die wordt ondersteund door het moederbord van uw pc, maar ook om deze correct te installeren. In het bijzonder zal een vervanging van de warmteoverdrachtpasta nodig zijn om de warmte effectief uit de processorbehuizing te verwijderen. Door een verkeerde toepassing van de pasta zal de processor oververhit raken.

De overgrote meerderheid van desktop-upgrades kan door een ervaren gebruiker zelf worden uitgevoerd. Maar als u twijfelt aan uw capaciteiten, is het juister om contact op te nemen met het servicecentrum.

Aanbevolen: