Waarom Daalt De Snelheid Van Het Lezen Van Een Ssd-schijf Met Het Ntfs-bestandssysteem?

Inhoudsopgave:

Waarom Daalt De Snelheid Van Het Lezen Van Een Ssd-schijf Met Het Ntfs-bestandssysteem?
Waarom Daalt De Snelheid Van Het Lezen Van Een Ssd-schijf Met Het Ntfs-bestandssysteem?

Video: Waarom Daalt De Snelheid Van Het Lezen Van Een Ssd-schijf Met Het Ntfs-bestandssysteem?

Video: Het verschil tussen SSD's u0026 HDD's - Wij testen de snelheid van een drietal SSD's en een HDD! 2022, December
Anonim

Er zijn veel manieren uitgevonden om informatie op te slaan, maar harde schijven blijven de meest gevraagde van allemaal. De oude modellen gebruiken een mechanische methode van gegevensregistratie, terwijl de nieuwe het principe van flash-geheugen gebruiken. De nieuwe technologie, met tastbare voordelen, heeft echter ook nadelen.

Almachtige herinnering
Almachtige herinnering

De gebruiker wil dat de computer veel films, muziek, boeken en werkinformatie kan opslaan. Het moet zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor de persoon die het wil ontvangen. Hiervoor worden voortdurend verschillende varianten van harde schijven ontwikkeld. In mechanische modellen was de leessnelheid relatief laag, gemiddeld zo'n 50-60 megabyte per seconde voor lezen/schrijven. In moderne flashdrives is het uitgegroeid tot honderden megabytes. Maar toch blijft één groot minpunt onoverkomelijk.

Hoe harde schijven werken

Als je nog nooit een gewone mechanische harde schijf van binnen hebt gezien, dan weet je waarschijnlijk hoe een klassieke draaitafel werkt. Er is een roterende basis waar de plaat wordt geplaatst. Dan wordt er een naald op de startbaan geplaatst en… muziek speelt! Een mechanische harde schijf heeft een vergelijkbare structuur en werkingsprincipe. Er zijn "platen", er zijn "naalden". Alleen in plaats van muziek wordt informatie gelezen en opgenomen. Na verloop van tijd kan het oppervlak van de platen worden beschadigd, wat de werksnelheid zal beïnvloeden. En daarvoor merk je geen zichtbare prestatiedaling.

SSD-schijven zijn sneller, stiller en verbruiken minder stroom, maar zijn nog steeds niet zo duurzaam als mechanische schijven.

Flash-geheugen of ssd-schijven hebben een heel ander verhaal. Als je ooit een gewone USB-stick hebt gedemonteerd, heb je er microschakelingen in gezien. Dergelijke elektronische borden, alleen ruimer, bevinden zich in een moderne schijf. Er wordt informatie op geschreven en vervolgens voorgelezen. De snelheid is meerdere malen hoger. Het zwakke punt van sdd is echter het beperkte aantal schrijfcycli. Geheugencellen slijten geleidelijk, elektronica moet andere plekken zoeken om op te nemen en dat is tijdverspilling. Moderne flashdrives hebben ongeveer 100.000 schrijfcycli, terwijl de nieuwste modellen tientallen jaren aan slijtage onderhevig zijn. En toch begint de gebruiker geleidelijk een snelheidsdaling te merken.

Het is jammer, maar waar - ondanks al zijn voordelen heeft flash-geheugen nog steeds vrij grote nadelen. Maar na verloop van tijd zullen gebruikers over de hele wereld misschien overschakelen naar deze methode om informatie op te slaan.

Alternatief

Als alternatieve opslagmethode kunt u een hybride harde schijf gebruiken. Het heeft zowel een mechanisch onderdeel als een flashgeheugen.

Als je niet tevreden bent met mechanica of volledig elektronica, probeer dan een tussenliggende optie - de gulden middenweg.

Mechanica worden gebruikt voor directe opslag van alle nuttige informatie en flash is verantwoordelijk voor de werking van de elektronische vulling (databus, controller, enz.). In dit geval kan een aanzienlijke productiviteitsverhoging worden verkregen in vergelijking met conventionele mechanische apparaten.

Populair per onderwerp