Een Computer Loskoppelen Via Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Computer Loskoppelen Via Een Netwerk
Een Computer Loskoppelen Via Een Netwerk

Video: Een Computer Loskoppelen Via Een Netwerk

Video: Een Computer Loskoppelen Via Een Netwerk
Video: How to Connect to a Wired Network // Learn Windows // 2024, September
Anonim

De taak van het afsluiten van een externe computer via het netwerk kan door de gebruiker worden opgelost met behulp van standaardtools van het Windows-besturingssysteem of door aanvullende software te gebruiken.

Een computer loskoppelen via een netwerk
Een computer loskoppelen via een netwerk

Noodzakelijk

LanShutDown

instructies:

Stap 1

Gebruik de ingebouwde Windows OS-tools om een externe computer via het netwerk los te koppelen. Roep hiervoor het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de link "Accessoires" uit en voer het opdrachtregelprogramma uit.

Stap 2

Typ afsluiten /? in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter om de mogelijke opties voor de vereiste opdracht te bekijken en bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken. Om een externe computer af te sluiten, zijn de volgende parameters vereist:

- s - om het systeem af te sluiten;

- f - om het afsluiten van alle applicaties zonder waarschuwing te forceren;

- m / - om de externe computer te identificeren.

Stap 3

Afdrukken

afsluiten / s / f / m / remote_computer_name

in het tekstvak van de opdrachtregel en bevestig de geselecteerde actie door op de softkey met het label Enter te drukken. Dit zal leiden tot het gewenste resultaat.

Stap 4

Download en installeer op uw computer een gespecialiseerde toepassing voor het loskoppelen van een externe computer via het LanSutDown-netwerk. De applicatie is gratis en vrij verspreid op internet. Voer het geïnstalleerde programma uit en open het menu Actie van het bovenste servicepaneel van het toepassingsvenster. Selecteer "Afsluiten" en typ de naam van de externe computer of het IP-adres in de regel "Computernaam". Autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door de naam van het beheerdersaccount en wachtwoord op te geven in de overeenkomstige velden van het systeemverzoekvenster dat wordt geopend en op de knop "Bevestigen" te klikken.

Stap 5

Besteed aandacht aan de mogelijkheid om het vereiste bericht weer te geven voordat de computer wordt afgesloten en aanvullende instellingen voor het geforceerd afsluiten van alle applicaties die beschikbaar zijn in het gedeelte "Geavanceerd". Het is ook mogelijk om het tijdsinterval voor het uitschakelen te definiëren. Als een onmiddellijke uitschakeling vereist is, typt u 0 in de regel "Berichtweergavetijd".

Aanbevolen: