Een Externe Computer Loskoppelen?

Inhoudsopgave:

Een Externe Computer Loskoppelen?
Een Externe Computer Loskoppelen?

Video: Een Externe Computer Loskoppelen?

Video: Een Externe Computer Loskoppelen?
Video: Verwijderen van een USB stick of externe HDD uit de computer 2024, Mei
Anonim

Het besturen van een externe computer met behulp van speciale programma's, bijvoorbeeld het Radmin-programma voor extern beheer, is vrij wijdverbreid geworden. Met dit type toegang kunt u niet alleen een andere computer volledig besturen, maar indien nodig ook uitschakelen.

Een externe computer loskoppelen?
Een externe computer loskoppelen?

instructies:

Stap 1

De noodzaak om een externe computer te bedienen kan in verschillende situaties voorkomen, maar ze vallen allemaal in twee categorieën: in het eerste geval geeft de eigenaar van de externe computer u zelf toegang tot zijn machine, in het tweede geval oefent u controle uit zonder zijn kennis. U dient zich ervan bewust te zijn dat illegale penetratie in de computer van iemand anders een strafbaar feit is, dus er moeten goede redenen zijn voor dergelijke acties.

Stap 2

Om een externe computer los te koppelen, moet u er eerst toegang toe hebben, bijvoorbeeld via Radmin, Extern bureaublad of op een andere manier. Typ daarna in de opdrachtregel van de externe computer het commando: "shutdown -s -t 0" (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter. De parameter –s van de opdracht shutdown sluit de computer af.

Stap 3

Als u de externe computer niet wilt afsluiten maar opnieuw wilt opstarten, vervangt u de parameter -s door de parameter -r. Gebruik de parameter –t om de tijd in seconden in te stellen waarna u de computer moet uitschakelen of opnieuw opstarten. Als u -t 0 invoert, wordt de computer onmiddellijk afgesloten of opnieuw opgestart.

Stap 4

In het geval dat de tijd afwijkt van nul - u plaatst bijvoorbeeld -t 60, de computer wordt na 60 seconden uitgeschakeld en er wordt een overeenkomstig bericht op het scherm weergegeven. Hetzelfde waarschuwingsvenster verschijnt als u de opdracht shutdown –s geeft zonder de parameter –t op te geven. De standaardtijd tot afsluiten of opnieuw opstarten is 30 seconden. U kunt het afsluiten of opnieuw opstarten annuleren door het commando shutdown –a in te voeren.

Stap 5

Het moeilijkste is niet de externe computer uit te zetten, maar er toegang toe te krijgen. Als u een specifieke computer moet uitschakelen, zoek dan eerst het ip-adres op. Als u bijvoorbeeld de mailbox van de eigenaar van de computer kent, schrijf hem dan een brief om een antwoord te krijgen. De kop van de brief bevat het ip van de eigenaar van de computer. Maar onthoud dat het adres dynamisch kan zijn. Om dit te testen, schrijft u over een paar dagen een tweede brief. Als het ip niet is gewijzigd, is het statisch.

Stap 6

Nu moet u de zwakke punten van de externe computer identificeren. Gebruik hiervoor het softwarepakket Metasploit. Het heeft alle benodigde tools om kwetsbaarheden op een externe computer te identificeren en te exploiteren. Het is vrij moeilijk om metasploit te leren gebruiken, dus lees de relevante artikelen op internet.

Aanbevolen: