Inloggen Op Een Computer Via Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Inloggen Op Een Computer Via Een Netwerk
Inloggen Op Een Computer Via Een Netwerk

Video: Inloggen Op Een Computer Via Een Netwerk

Video: Inloggen Op Een Computer Via Een Netwerk
Video: ICT: Windows Netwerk instellen 2024, Mei
Anonim

Het lokale netwerk beslaat een relatief klein gebied. Het kan zich uitstrekken tot een groep kantoren of tot een woongebouw. Hoe log je in op een computer via het netwerk? Om dit te doen, moet u uw computer configureren.

Inloggen op een computer via een netwerk
Inloggen op een computer via een netwerk

instructies:

Stap 1

Om de instelling te voltooien, moet u op de knop "Start" klikken. Er wordt een pop-upmenu geopend. Selecteer daarin "Configuratiescherm" en vervolgens "Netwerkverbindingen". Er verschijnt een venster. In het linkertabblad "Netwerktaken" moet u "Een thuisnetwerk of een klein kantoornetwerk instellen" selecteren.

Stap 2

Daarna zou het venster "Wizard netwerkinstellingen" moeten verschijnen. Dit is het meest cruciale moment. De meester zal immers een beslissende rol spelen bij het opzetten. Bovendien kan het worden gebruikt om via een lokaal netwerk op een computer in te loggen.

Stap 3

Klik twee keer achter elkaar op de knop "Volgende". Daarna zou een venster moeten openen met de melding dat de wizard nieuwe netwerkapparatuur heeft ontdekt. Het komt ook voor dat niet één, maar meerdere netwerkadapters op een pc zijn geïnstalleerd. In dit geval moet u precies degene kiezen waarop uw netwerkkabel is aangesloten.

Stap 4

Als alles correct is gedaan, krijgt u daarna de keuze uit verschillende opties voor het maken van een verbinding. U hoeft alleen de meest geschikte optie te kiezen en via het netwerk verbinding te maken met een andere computer door op de knop "Verbinden" te klikken.

Stap 5

Daarnaast kunt u desgewenst met speciale programma's via internet een andere computer invoeren. Ze zijn op veel sites gratis te downloaden. Het meest gebruikte programma is TeamViewer. Om het te gebruiken om in te loggen op een andere computer, is het noodzakelijk dat deze applicatie op beide computers draait. Daarnaast moet de eigenaar van de andere computer je toestemming geven in de vorm van een wachtwoord.

Stap 6

In het programmavenster hoeft u alleen maar de ontvangen gegevens in te voeren en op de knop "Verbinden" te klikken. Daarna ziet u op afstand het bureaublad van een andere computer op uw beeldscherm en kunt u ook alle benodigde manipulaties uitvoeren.

Aanbevolen: