Hoe Een Map Op CD Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Op CD Te Branden
Hoe Een Map Op CD Te Branden

Video: Hoe Een Map Op CD Te Branden

Video: Hoe Een Map Op CD Te Branden
Video: windows mediaplayer: cd branden 2024, Mei
Anonim

Voor ervaren pc-gebruikers zal het niet moeilijk zijn om een bestand of map naar schijf te schrijven, maar beginners kunnen hier een aantal problemen mee krijgen.

Hoe een map op CD te branden
Hoe een map op CD te branden

Ten eerste moet worden gezegd dat het alleen mogelijk is om informatie op cd's, dvd's en andere schijven op te nemen met behulp van speciale software. Sommige gebruikers proberen de map gewoon naar schijf te kopiëren, maar blijkt uiteindelijk toch leeg te blijven.

Opname van besturingssysteem

Het is vermeldenswaard een belangrijke nuance, namelijk dat aan de ene kant deze acties correct zijn, aangezien moderne besturingssystemen een ingebouwde functie hebben om informatie naar schijf te schrijven. Om dit te doen, moet u niet alleen de map kopiëren, maar ook op een speciale knop klikken, die zich in het bovenste menu "Branden naar schijf" bevindt. Na het klikken wordt een venster geopend waarin informatie over de schijf zelf en de bestanden die worden opgenomen worden aangegeven. Nadat u op de knop "Opnemen" hebt geklikt, begint het bijbehorende proces. De duur ervan hangt rechtstreeks af van de hoeveelheid informatie die wordt opgenomen en van de snelheid van de schijf.

Opnemen met optionele software

Voor de betrouwbaarheid kunt u speciale software gebruiken, zoals het Nero-programma. Het heeft een enorme functionaliteit, een goede informatieverwerkingssnelheid, waardoor het schrijven van informatie naar schijf veel minder tijd kost dan wanneer u de vorige versie gebruikt. Dit programma is heel gemakkelijk te leren en begrijpt de basisprincipes van het werk. Na het starten van Nero Express verschijnt een speciaal venster, aan de linkerkant waarvan de gebruiker het type informatie kan selecteren dat hij zal opnemen, en aan de rechterkant het type schijf waarop zal worden opgenomen. Nadat de gebruiker een lege schijf in het station heeft geïnstalleerd, het programma heeft gestart en het juiste gegevenstype heeft geselecteerd, verschijnt een nieuw venster waarin het met behulp van de knop "Toevoegen" mogelijk is om bestanden en mappen toe te voegen voor opname. Het belangrijkste kenmerk van dit programma is dat na elk nieuw fragment dat door de gebruiker is toegevoegd, het resterende volume op de schijf wordt weergegeven. Dankzij deze functie kunt u de geschatte hoeveelheid geheugen berekenen die door mappen en bestanden wordt ingenomen, en de meest noodzakelijke opschrijven (als er niet genoeg schijfruimte is). Klik vervolgens op Volgende en selecteer Druk op Branden. Aan het einde van de procedure wordt de informatie naar schijf geschreven.

Natuurlijk zijn er veel analogen van het Nero Express-programma. Een daarvan is bijvoorbeeld Ashampoo Burning Studio Free. In tegenstelling tot de vorige vertegenwoordiger heeft dit programma minder kansen, maar het vervult zijn directe verplichtingen met een knal. Het is vermeldenswaard een klein nadeel van dit programma, namelijk dat het nogal traag is bij het opstarten, en bovendien moet het op de site worden geregistreerd. ImgBurn is een andere goede vertegenwoordiger van deze "fauna". De functies van dit programma zijn bijna identiek aan Nero Express, maar helaas is de interface slecht georganiseerd, wat betekent dat onervaren gebruikers gewoon in de war kunnen raken.

Aanbevolen: