Hoe Het Geheugen Te Vergroten Met RAM

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Te Vergroten Met RAM
Hoe Het Geheugen Te Vergroten Met RAM

Video: Hoe Het Geheugen Te Vergroten Met RAM

Video: Hoe Het Geheugen Te Vergroten Met RAM
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Random access memory is een werkgebied voor tijdelijke opslag van actuele informatie. De gegevens uit het willekeurig toegankelijke geheugen worden gewist wanneer de stroom wordt uitgeschakeld, d.w.z. E. dit geheugen is vluchtig. De snelheid van een computer wordt grotendeels bepaald door de eigenschappen van RAM, oftewel RAM (Random Access Memory).

Hoe het geheugen te vergroten met RAM
Hoe het geheugen te vergroten met RAM

instructies:

Stap 1

Om het geheugen van uw systeemeenheid te vergroten, moet u weten welk type geheugen uw moederbord ondersteunt. Ga naar de website van de fabrikant en ontdek dit probleem. Er zijn tegenwoordig drie soorten RAM in gebruik:

- DDR - in één werkcyclus worden 2 bits informatie verzonden door elke I / O-buffer. De module (printplaat waarop de eigenlijke geheugenchips zijn gesoldeerd) heeft 184 pinnen. De voedingsspanning is 2,5 V. Dit geheugen is bijna verouderd en wordt niet ondersteund door nieuwe moederborden;

- DDR2 - gegevensoverdrachtsnelheid is 2 keer hoger dan die van DDR, d.w.z. 4 bits per cyclus, bedrijfsspanning 1, 8 V en 240 contacten op de module;

- DDR3 - draagt 8 bits per werkcyclus over. Vereist slechts 1,5 V voedingsspanning. Net als de DDR2-module zijn er 240 pinnen.

Hoe lager de voedingsspanning, hoe beter de temperatuurkarakteristieken van de geheugenmodules en het hele systeem als geheel. Dit is vooral belangrijk voor laptops.

Stap 2

Wees voorzichtig bij het kopen en installeren van RAM-strips op een moederbord: de vormfactor van alle drie soorten geheugen verschilt in de plaatsing van een sleutel (slot) tussen de pinnen. Een beugel van het ene type kan niet in een sleuf voor een ander type worden gestoken zonder de module of sleuf te breken. Sommige moederborden hebben connectoren voor DDR2 en DDR3, maar alleen geheugen van hetzelfde type kan tegelijkertijd werken: ofwel DDR2 of DDR3.

Stap 3

Een belangrijk kenmerk van RAM is bandbreedte. Het is gelijk aan het product van de klokfrequentie en de hoeveelheid informatie die in één klokcyclus wordt verzonden. Houd er rekening mee dat de geheugenkloksnelheid moet overeenkomen met de kloksnelheid van de systeembus - hogere geheugensnelheden worden eenvoudigweg niet ondersteund door het moederbord. De hogesnelheidsmodule zal werken op de systeembusfrequentie en zijn opmerkelijke capaciteiten zullen worden verspild.

Stap 4

Geheugentimings zijn van groot belang - het aantal klokcycli tussen de aankomst van een opdracht en de uitvoering ervan. Hoe lager de timing, hoe hoger de systeemprestaties. Niet alle verkopers vinden het nodig om deze parameter aan te geven, dus ga voordat u een geheugen koopt naar de website van de fabrikant en bestudeer zorgvuldig alle kenmerken ervan.

Stap 5

Parallelle werking van twee identieke geheugenmodules wordt dual channel-modus genoemd. In dit geval wordt de gegevensoverdrachtsnelheid verdubbeld. Om ervoor te zorgen dat de modules identiek zijn, is het beter om kits te kopen - kits die zijn ontworpen om in tweekanaalsmodus te werken. De modules in deze kits zijn in samenwerking getest.

Stap 6

Koppel de systeemeenheid los van de voeding. Verwijder het zijpaneel en steek de geheugenstrips stevig in de overeenkomstige sleuven totdat u een klik hoort. De plastic clips waarmee de strips in de sleuven zijn bevestigd, moeten sluiten. Na het inschakelen van de computer, bij het pollen van ijzer, wordt de grootte van het RAM-geheugen weergegeven in de tweede regel van het scherm. Als het geheugen door het moederbord wordt ondersteund en je de modules correct hebt geïnstalleerd, geeft het systeem het juiste resultaat weer.

Aanbevolen: